Jelena Janković osvojila turnir u Gvangžuu

TENIS  
Jelena Janković osvojila turnir u Gvangžuu

SJAJNE VESTI DONOSI JELENA JANKOVIĆ!

Džej Džej je osvojila trofej, prvi posle 2013. godine kada je slavila u Kolumbiji na WTA turniru, i svoju 14. titulu u karijeri, pošto je jutros u kineskom Gvangdžou savladala Čehinju Denisu Alertovu sa 2:0 u setovima 6:2 i 6:0.

Jelena je za protivnicu imala 74. teniserku na WTA listi, koja je na ovom turniru bila veoma uspešna i na svom putu do finala savladala je drugu igračicu sveta Simonu Halep, a potom i Italijanku Saru Erani.

Ipak Jelena joj nije dozvolila da se mnogo raduje „počistila“ ju je u dva seta prepustivši joj samo dva gema. Koliko je nadmoćna bili govori i činjenica da je finalnin meč trajao samo 70 minuta.

Jelena je osvojila 14 WTA trofej u karijeri, a ujedno je postala i šesta igračica ove sezone koja se dokopala pehara na turniru na kojem je pre finala spasavala meč loptu. Ona se isčupala na meču polufinala protiv Janine Vikmajer. Osim nje to su uspele Andrea Petković u Antverpenu, Sara Erani u Riju, Daniela hantuhova u Pataji, Kamila Đorđi u Den Bošu i Belinda Benčić u Torontu. Za ovaj uspeh nagrađena je sa novih 280 WTA bodova i čekom na 43.000 dolara, pa će da popravi i svoj plasman na rang listi najboljih igračica sveta. Poraženoj Alertovoj za utehu pripala je nagrada od 21.400 dolara, plus „bonus“ od 180 poena za WTA listu.

„Neverovatno je da sam pre mesec dana u Kini takođe osvojila titulu na čelendžeru. Očigledno je Kina veoma posebna za mene. Želela bih i da se zahvalim navijačima ovde, ali ne samo za podršku danas i na ovom turniru, već svih ovih godina od kada nastupam u Kini“ – zadovoljno je rekla  Jelena.

Vremena za proslavu i uživanja u pobedi nema. Već u ponedeljak startuje novi turnir u Kini,  ovaj puta je u gradu Vuhanu, a gde je nagradni fond vredan 2,2 miliona dolara.

Da li će to biti i treći trijumf Džej Džej u Kini ostaje nam da se nadamo i da navijamo.

Od srca joj to želimo!

NAPRED JELENA! SREĆNO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login