Odbojkašice Srbije pobedile Nemačku na startu Evropskog prvenstva

ODBOJKA  
Odbojkašice Srbije pobedile Nemačku na startu Evropskog prvenstva

SJAJNE VESTI SA EVROPSKOG PRVENSTVA ZA ODBOJKAŠICE!

Krenule su odbojkašice Srbije sigurnom i superirnom igrom po medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Holandiji i Belgiji. U prvom meču koji su odigrale u Ajndhovenu, na Evropskom prvenstvu savladale su Nemice sa veoma uverljivih 3:0 po setovima 25:18, 25:22 i 25:19.

Reprezentativke Srbije su na prvenstvo došle sa osvojenom srebrnom medaljom na Svetskom kupu i obezbeđenom vizom za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Meč su odigrale jako dobro, kontrolisale su svaki set i onda kada je bilo najvažnije „dodavale su gas“ i lomile protivnice. Prijem servisa nam je bio jače oružje a i servis je odlično funkcionisao, kao i blok koji je bio na visini zadatka. Sve u svemu u svim elementima smo dominirali i kada se sve to sabere uspeh je nadamo se zagarantovan. Veliku prednost smo imali tu što je kod naših igračica u ključnim momentima imponovala velika mirnoća i hladna glava.

Koga izdvojiti u ovom trijumfu, pa evo nekih igračica koje to zaslužuju, zablistala je Tijana Bošković sa 18 poena, 14 puta je dodala Milena Rašić, a Brankica Mihajlović je briljirala sa 10 poena.
Zadovoljstvo igrom i pobedom u našoj reprezentaciji je veliko, od svega je najvažnije da smo dobro startovali i da naše devojke ulivaju poverenje da su odlično pripremljane i da ćemo osvojiti jednu od medalja. Na redu su Češka i Rumunija i nadamo se direktan plasman u četvrtfinale, a onda zna se – do vrha nedostaje jako malo!

„Igrale smo dosta dobro, koliko je to bilo dovoljno. Nadam se da ćemo podizati formu iz utakmice u utakmicu. Sada je najbitnije da smo pobedili 3:0 i da sve ide po planu. Češka je jako kvalitetna ekipa, odavno nismo igrali sa njima. Pogledaćemo utakmicu koje su odigrale sa Rumunkama. Verujem da ne bi trebalo da bude problema ako budemo igrale kao danas ili bolje“ – zadovoljna je Brankica Mihajlović.

Da napomenemo da su u našoj „D grupi“ ekipa Češke deklasirale Rumunke takođe sa 3:0 (25:13, 25:18, 25:15).

Da podsetimo propozicije na Evropskom prvenstvu:

– pobednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale,
– drugoplasirane i trećeplasirane ekipe će se plasirati u osminu finala.

Polufinalne utakmice, kao i finale i meč za treće mesto, odigraće se u dvorani Ahoj u Roterdamu.

Danas u nedelju, od 18 sati, uz direktan prenos na našem Drugom programu, odbojkašice Srbije igraju protiv Češke, a u ponedeljak od 20. sati igramo poslednji meč sa reprezentacijom Rumunije.

„Izuzetno bitna pobeda, zaista. Ovo je prva utakmica na prvenstvu i daje nam mnogo na samopouzdanju. Mislim da smo dobro odigrali. Naravno, može i bolje, ali bitno je da smo počeli pobedom. Češka je uvek nezgodna, igrali smo ranije sa njima, imaju izuzetne pojedince, ali verujem da ćemo uspeti da ih smirimo i nametnemo svoj ritam“ – optimista je Tijana Malešević.

U eliminacionoj fazi naša grupa se ukršta sa grupom B, u kojoj su Belgija, Azerbejdžan, Turska i Mađarska.

Budite i danas kraj malih ekrana, bodrite naše devojke a one će znati uzvratiti!

BRAVO DEVOJKE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Odbojkašice Srbije pobedile Nemačku na startu Evropskog prvenstva"

  1. Pingback: Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila Rumuniju | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login