Otvorena nova sezona Beogradske filharmonije

MUZIKA  
Otvorena nova sezona Beogradske filharmonije

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA!

Beogradska filharmonija je skoro održala veličanstven koncert sa čuvenim Zubinom Mehtom, a u petak 25. septembra na Kolarcu, otvorena je nova sezona.
 
Kako i dolikuje otvaranju nove sezone, počelo se Brahmsovim megalomanskim Duplim koncertom uz velikane, dirigenta Kristijana Mandeala, violinistu Sergeja Krilova i violončelistu Maria Brunella.
 
Zatim su sledila monumentalna ostvarenja velikog italijanskog megalomana, Otorina Respigija, koja su karakteristična po raskošnoj orkestraciji, bogatom zvuku, raznovrsnim orkestarskim bojama i ljubavi prema Rimu. Publika je slušala i muzička dela Rimske svečanosti, Rimske fontane i Rimske ljinije.
 
U novoj sezoni, koja je unapred rasprodata, pod temom „Nije za svakoga“ Filharmonija će izvoditi najnoviji repertoar od baroknih ostvarenja. Za znalce i početnike na repertoaru su dela klasične muzike, jasnijeg ili kompleksijneg filozofskog pristupa. Zaljubljeni koji će moći da uživaju u delima sa ljubavnim temama, a Avanturisti u muzičkim ekstravagancijama, a Megalomani u grandioznim ostvarenjim u smislu izuzetno velikog sastava orkestra ili trajanja, kako bi se reklo, idealno za one kojima ovo nije ni previše a nije ni dovolјno.
 
Svečano otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije na Kolarcu uveličao je dolazak Novaka Đokovića u pratnji svoje supruge Jelene, kao i Borisa Bekera i ministra za kulturu Ivana Tasovca.

SJAJNO!
 
 



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login