Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila Rumuniju

ODBOJKA  
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila Rumuniju

SJAJNE VESTI!

Odbojkašice Srbije ređaju pobede na Evropskom prvenstvu. Večeras je ekipa Rumunije pokušala da pruži otpor našim devojkama, ali samo su pokušale, jer su naše reprezentativke ušle u meč kao da su im bodovi preko potrebni.
U poslednjem meču grupne faze protiv reprezentacije Rumunije sigurna pobeda 3:0 po setovima 25:20, 25:14 i 25:15. I pre ovog meča izabranice Zorana Terzića imale su maksimalni učinak u grupi D i osigurano prvo mesto jer su bez izgubljenog seta pobedile i reprezentaciju Nemačke i Češke.

TOM MEČA

#Prvi set#
Početak meča je pripao Rumunkama, koje su pokušale nemoguće – povele su sa 8:2 a onda sledi „buđenje“ naših izabranica. Pojačan je napad, blok počinje da funkcioniše kako treba i uz odličan servis Tijane Malešević preokrenule na 14:13. A u nastavku puna ozbiljnost naših devojaka, pa je potvrđena klasa za sigurno osvajanje prvog seta 25:20, lepo nema što!

#Drugi set#
Novi set kreće furiozno, dok smo trepnuli, povela je Srbija sa 5:0 uz vrhunski servis Živkovićeve. Pokušavaju Rumunke tajm-autom da poremete servis Živkovićeve ali im to ne polazi za rukom. Asom je nastavila seriju, a tek posle 7:0 Rumunke su uspele da u bloku poentiraju. Rumunke prave dosta grešaka, naše to znalački koriste što je rezultiralo sve ubedljivijom prednošću. Potom naše reprezentativke vezuju još dva poena, ali ipak do prvog tehničkog tajm-auta protivnice uspevaju da osvoje dva poena, 8:2. Naše nastavljaju da lome Rumunke i primoravaju ih na novi tajm-aut pri rezultatu 13:4. Nakon pauze naše vezuju još dva poena, a na drugi tehnički tajm-aut odlaze sa prednošću od 16:6. U finiš seta stvaramo veliku prednost 20:8 i potom naše devojke mirno privode set kraju 25:14.

#Treći set#
U ovaj set ulazimo kao i u prvi, bolje su Rumunke započele ovu deonicu i lako dolaze do prednosti od 4:1. Ne žele naše reprezentativke da se opuštaju ni da dozvole da meč uđe u četvrti set, odmah dižu tempo, potom preokreću rezuiltat i na prvom tehničkom tajm-autu vode sa 8:6. Igraju srpkinje sve bolje i bolje tako da na drugi tehnički tajm-aut idemo sa prednošću naše selekcije od šest razlike, 16:10. U sam finiš seta odbojkašice Srbije ulaze sa kapitalom od 20:12. Vidi se velika razlika u kvalitetu pa rutinski privode set kraju 25:15 i konačnih 3:0.

Šta reći na kraju ove ekspresne pobede osim da je put ka medalji otvoren pa se nadamo najsjajnijem odličju.
Srbija će sa prve pozicije otići direktno u četvrtfinale koje će se igrati 1. oktobra, a sastaće se sa drugom ekipom iz grupe B ili trećom iz D.

SREĆNO DEVOJKE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login