Vaučeri za odmor u Srbiji i sledeće godine

TURIZAM  
Vaučeri za odmor u Srbiji i sledeće godine

SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE!

Početkom ove godine Vlada Srbije je donela odluku da svim svojim građanima koji žele da provedu odmor u Srbiji ponudi vaučer i time im omogući jeftiniji odmor. Da je zainteresovanost velika govori podatak da je za sedam meseci 2015. zabeležen rast broja domaćih turista od 12,7 odsto i da je do sada podeljeno 13.000 vaučera i ostvareno 65.000 noćenja.

Da bi podstakli razvoj domaćeg turizma, Vlada je odlučila da dodeli vaučere za korišćenje usluge i smeštaja u ugostiteljskim objektima, u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera. Vaučer se može koristiti samo na teritoriji Republike Srbije, osim u ugostiteljskim objektima na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Vrednost vaučera je oko 5.000 ili 6.000 dinara, i sa njima se isključivo plaćaju usluge smeštaja i dela usluga, a tu povlasticu imaju svi penzioneri, nezaposleni i zaposleni koji primaju platu do 60.000 dinara, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica. Kako su rezultati ove akcije više nego dobri, već za sledeću godinu planira se nova podela vaučera za odmor u Srbiji, i time se podstakao razvoj postojećih turističkih mesta, kao i mogućnosti otvaranja novih destinacija. U tom pravcu ide i Vlada Srbije pa je pripremila širi paket mera za razvoj turizma u Srbiji, a deo tog paketa je Uredba o olakšicama za letovanja u Srbiji. Biće raspisan javni poziv svim hotelijerima, ugostiteljima, vlasnicima turističkih objekata, specijalnim bolnicama da se prijave ako su zainteresovani da učestvuju u akciji, a biće im dat i određeni rok do koga mogu da se prijave.

Akcija će trajati od 1. januara do 31. decembra 2016, a planirano je da se odobri 50.000 vaučera.

„Već od 1. januara nastavljamo sa projektom vaučera, ispravićemo neke manjkavosti koje smo imali u proceduri izdavanja tih vaučera da bi taj posao olakšali, ubrzali i omogućili da se što veći broj ljudi javi, i da je već određen privatizacioni savetnik koji će predložiti model za privatizaciju 10 banja u Srbiji. Očekuje se da taj posao bude završen u prvoj polovini naredne godine ukoliko bude zainteresovanih kupaca“ – izjavio je ministar trgovine i turizma.

Vaučeri će zainteresovanim građanima biti dostavljeni poštom na kućne adrese, a moći će da ih iskoriste do novembra, dok će se isplata novca predviđena vaučerom vršiti na račun turističkog objekta, kako ne bi došlo do zloupotreba. Vršiće se i provera lica u Fondu PIO, službama za socijalni rad i drugim ustanovama.

ODMOR U SRBIJI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login