Odbojkašice Srbije pobedom nad Belgijom ušle u polufinale Evropskog prvenstva

ODBOJKA  
Odbojkašice Srbije pobedom nad Belgijom ušle u polufinale Evropskog prvenstva

SJAJNE VESTI DONOSE ODBOJKAŠICE SRBIJE!

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom protiv domaćina Belgije 3:1 po setovima 19:25, 29:27, 25:11 i 25:18. U polufinalu se sastaju sa veoma jakom ekipom Rusije.
Bio je to težak meč, naše reprezentativke su imale dva protivnika. Odbojkašice Belgije koje su pokazale da nisu zalutale u četvrtfinale, i publiku koja je davala krila domaćoj ekipi. No, ni to nije dovoljno da se pobedi veoma jaka ekipa Srbije vođena savetima velikog statega Zorana Terzića.

TOK MEČA

#Prvi set#
Početak meča pripada ekipi Belgije, koriste stegnutost u igri naše ekipe i na prvoj pauzi imaju prednost od 8:5. Naše devojke deluju zbunjeno nikako da pronađu rešenje za igru protivnica, koje nastavljaju da uvećavaju prednost. Kod rezultata 13:8, Terzić pokušava tajm-autom da poveže naše redove. I to ne daje rezultat pa  protivnice na drugom tehničkom tajm-autu vode sa 16:10. U finiš seta Belgijanke ulaze sa prednošću od 20:12. Trgnule su se naše igračice povezala su dva poena i odmah selektor protivnica uzima tajm-aut. Nakon pauze protivnice uspevaju da odbiju nalet naše selekcije i set mirno privedu kraju.

#Drugi set#
Ovaj set počinjemo sa serijom poena i poveli smo sa 4:0, pa selektor Belgijanki reaguje tajm-autom. I ovaj put tajm-aut daje rezultate, Belgijanke osvajaju prvi poen u setu, a potom se rezultatski vraćaju u set i stižu do izjednačenja od 6:6. Nakon toga i do prednosti – 7:6, da bi na prvom tehničkom tajm-autu, naše odbojkašice imale prednost 8:7. Posle pauze naše su zaigrale angažovanije i povećale prednost na 14:10, pa su mirnijom igrom poen za poen do drugog tehničkog tajm-auta zadržale +4, prednost Srbije 16:12. Nakon pauze protivnice uspevaju da prepolove našu prednost, 17:15. U finiš seta naše ulaze sa dva poena prednosti, 20:18. Kakva neizvesna završnica drugog seta, Belgijanke uspevaju da izjednače, 22:22. Novo izjednačenje na 23:23, dolazimo prvi do set-lopte, ne koristimo je, 24:24. Dobro je što ne dozvoljavamo Belgijankama da dođu do set lopte. Mi imamo još tri set-lopte koje naše devojke ne koriste, 27:27. Konačno petu naše devojke uspevaju da iskoriste, i poravnavaju rezultat 1:1.

#Treći set#
Vreme je za buđenje, mnogo bolja igra naše selekcije na startu trećeg seta rezultirala je prednošću od 8:3 na prvom tehničkom tajm-autu. Sledi period kada naše igračice dižu nivo igre i nastavljaju sa odličnom igrom, 12:5, pa 14:6 i pokušava trener Belgije da tajm-autom vrati svoje igračice u meč. Na drugom tehničkom tajm-autu naše devojke imaju prednost od 16:8. Posle tajm-auta krećemo silovito pa u finiš seta ulazimo sa velikih 20:8 i  vezujemo još dva poena – 22:8. Mirnom igrom naše reprezentativke rešavaju ovaj set 25:11 i poveli smo sa 2:1.

#Četvrti set#
Rešile su Belgijanke da dobiju ovaj set pa u startu uzimaju četiri vezana poena i odmah reakcija sa naše klupe, Terzić traži tajm-aut. Protivnice uspevaju da povedu sa velikh 6:1, i na prvom tehničkom tajm-autu vode sa pet razlike, 8:3. Protivnice nastavljaju sa odličnom igrom i održavaju prednost – 10:5, pa naše devojke uspevaju da smanje na 10:7. Poseže trener ekipe Belgije za tajm-autom, ali usledila su još dva poena za našu selekciju, i naše uspevaju da se vrate u set – 10:9. Do izjednačenja Srbija stiže pri rezultatu 12:12, a potom i do prvog vođstva u setu – 14:13, a na drugi tehnički tajm-aut odlazimo sa prednošću sa 16:13. Naše odbojkašice nastavljaju da kontrolišu igru i povećavaju prednost. U finiš seta ulaze sa prednošću od 20:14. Uspevaju protivnice da smanje na 21:18, pa Terzić uzima novi tajm-aut za Srbiju. E, ovo je šansa koja se ne sme propustiti, nakon pauze uspevamo da prekinemo seriju protivnica i vežemo dva poena, 23:18. Koristi trener Belgije i poslednji adut, pokušava tajm-autom da svojim savetima ubedi devojke da nije sve izgubljeno, ali naše igračice vezuju još dva poena za konačnu pobedu i plasman u polufinale 3:1.

U borbi za finale šampionata koji zajednički organizuju Holandija i Belgija, naše izabranice sastaće se u subotu od 18.30 u Roterdamu sa Rusijom, koja je pobedila Italiju istim rezultatom – 3:1 (30:28, 20:25, 25:23, 25:20).

Našim devojkama želimo svu sreću da prođu u finale!

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login