Zlatni orlić Andrija Živković puni mreže protivnika i naslovne stranice novina

FUDBAL  
Zlatni orlić Andrija Živković puni mreže protivnika i naslovne stranice novina

SJAJNE VESTI!

Mladi fudbaler Partizana Andrija Živković proglašen je za najboljeg igrača drugog kola Lige Evrope, a glasanje je sprovela UEFA. To je Andrija zaslužio briljantnom igrom u Nemačkoj protiv Ausburga, gde je dva puta zatresao mrežu protivnika i svakako je najzaslužniji za veliku pobedu svog tima.

Među nominovanima koji su se našli na sajtu UEFA, pored Živkovića su i Klas Jan Huntelar (Šalke), Hose Sosa (Bešiktaš), Birkir Bjarnason (Bazel), Jevgen Seleznjov (Dnjepar), Adam Lalana (Liverpul), Fernando (Fenerbahče) i Dris Mertnes (Napoli). Andrija je osvojio čak 50 posto glasova posetioca sajta UEFA, na drugom mestu našao se Fernandao iz Fenerbahčea sa 35% dok je treći Hose Sousa iz Bešiktaša sa 9%.

O devetnoaestogodišnjem Nišliji Andriji Živkoviću ponovo priča cela Evropa! Da napomenemo da je rođen u Nišu 1996. dodine, fudbal igra od malih nogu, a 2013. godine potpisuje prvi profesionalni ugovor sa ekipom Partizana i na svom prvom debiju postiže svoj prvi gol u profesionalnoj karijeri. Već u oktobru 2013. godine pozvan je u A reprezentaciju Srbije za utakmice protiv Japana i Makedonije, i tada je postao najmlađi igrač koji je nastupao za seniorsku reprezentaciju Srbije. Subota 20. jun 2015. godine ostaće zlatnim slovima upisana u njegovu istoriju i istoriju srpskog fudbala. Tada je sa svojim saigračima bacio na kolena „veliki Brazil“ i osvojili su Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

Pružio je fantastičnu igru protiv ekipe Ausburga a oduševljeni njegovom igrom novinari iz Italije su ga nazvali „srpski Mesi“, posvetili mu pažnju i pohvalno su se izrazili i o njemu i o njegovoj igri.

„Njegova leva noga je oštra, stvara magiju. Tokom karijere se borio sa predrasudama. Mnogi stručnjaci su rekli da je suviše nizak i da neće moći da napravi značajan iskorak u karijeri. Pogrešili su! Postao je noćna mora za sve protivnike njegovog Partizana. U prošlosti Andriju su pratili mnogi klubovi iz Kalča, možda je na zimu prava prilika da ga dovedu. Živković je na ceni… Kako sada stvari stoje već na zimu će krenuti put inostranstva, Partizan se gotovo ništa i ne pita“ – reči su poznatog novinara Đanluke Dimarcia.

Zahvaljujući njegovim dobrim igrama Partizan je lider svoje grupe u Ligi Evrope, a njegovu igru prate menadžeri najboljih klubova Evrope. Pretpostavke su da će već sledećeg prelaznog roka promeniti klub i zaigrati u nekoj od jačih evropskih liga.

Andrija ima manjih zdravstvenih problema, već duže vremena kuburi sa bolovima u zadnjoj loži, ali to ga ne sprečava da pruža izvanredne igre i trese protivničke mreže.
Kad smo već kod golova da napomenemo da je Živković postigao 3 gola u Ligi Evrope i ima šansu da postane najbolji strelac za ovu sezonu.

Kako stvari stoje u 2 odigrana kola Lige Evrope za najbolje igrače izabrani su igrači Partizana. U prvom kolu je izabran Abubakar Umaru, a drugo kolo ubedljivo je izabran Andrija Živković. Zato i ne bi bilo nerealno očekivati da najbolji igrač 3 kola Lige Evrope ponovo dođe iz redova Partizana.

Pogledajte kako su ga drugi videli:

Andriji želimo da blista i svojom igrom izludi protivnika, da trese mreže i izabere dobar klub, ali svi se po malo potajno nadamo da će ostati u našoj ligi!

BRAVO ANDRIJA! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login