Počeli oktobarski dani kulture u Sjenici

KULTURA  
Počeli oktobarski dani kulture u Sjenici

SJAJNE VESTI IZ SJENICE!

„Oktobarski dani kulture“ u Sjenici otvoreni su koncertom klasične muzike „Duo Harfi“ i nastupom vokalnog soliste Miloša Radevića na  koncertu starogradske i evergrin muzike.
Za vreme održavanja ove manifestacije, koja će trajati do kraja oktobra, u Domu kulture u Sjenici posetioci će imati priliku da odgledaju dva filmska maratona, dva muzička koncerta, veče tamburaških orkestara, izložba fotografija i četiri pozorišne predstave.

Manifestacija „Oktobarski dani kulture“ je jedna od najmasovnijih kulturnih manifestacija koja se organizuje u ovom gradu. Zadovoljni su sa prošlogodišnjom posetom, i nadaju se da će ova manifestacija prerasti u tradicionalnu i da će posećenost ove godine biti mnogo veća. Oktobarski dani kulture biće završeni 30. oktobra, kada će biti organizovano veče sećanja na istaknutog Sjeničanina i radnika u oblasti amaterskog kulturnog stvaralaštva Asima Vrcića.

Ovaj događaj organizuje Ustanova kulture Sjenica. Za sve posetioce ulaz na ovu manifestaciju za sve događaje biće besplatan.

Sjenica je grad i središte istoimene opštine u jugozapadoj Srbiji, sa oko 17.000 stanovnika, koje u velikoj većini čine oko 85% Bošnjaci, manjim delom Srbi i ostali. Sjenica se nalazi na zapadu Sandžaka i nalazi se na putu Novi Pazar – Sjenica – Nova Varoš. Sjenica je i u Evropi poznata kao veoma hladan kraj, pa se u zimskim danima često ubraja u najhladnija mesta Evrope. Kompleks Sjeničko-pešterske visoravni je pretežno planinskog karaktera. Sjenica je u ratovima bila strateška tačka.

SJAJNO!

 



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login