U čačanskom naselju Kaluđerici počinje izgradnja sportsko-rekreativnog parka

UREĐENJE GRADOVA  
U čačanskom naselju Kaluđerici počinje izgradnja sportsko-rekreativnog parka

SJAJNE VESTI ZA STANOVNIKE KALUĐERICE

U Čačku, naselju Kaluđerica, počinje izgradnja izgradnja sportsko-rekreativnog parka ili popularnije nazvano „teretana na otvorenom“. Uz ovu teretanu biće rekonsruisan i košarkaški teren.

U okviru projekta „Zajedno za naš park“ grupa mladih aktivista „Kancelarija za mlade Čačak“ danas u 12h počeće izgradnju ovog parka na Sprajtovom terenu. Projekat je podeljen u nekoliko faza od kojih su prve dve već završene. Volonteri KZM Čačka su uz pomoć stručnih lica uspeli da naprave razboj, dvovisinsko vratilo, gredu, sklekere, kosu klupu i horizontalnu klupu za trbušnjake kao i teg za kombinovano vežbanje. Takođe, oni su u ovom poslu stekli jedno veliko iskustvo koje dalje mogu da prenesu na svoje drugare i druge.
Od JP Gradac dobili su klupe za odmor, a od JP Gradsko zelenilo darivalo ih je sa kantama za smeće, zaštitnom opremom za čišćenje i uređivanje terena.
Ovaj projekat je odličan primer kako mladi u Srbiji trebaju da postupaju. Rekreacija i aktivnost svakog pojedinca su neophodni kako bi se smanjile razne bolesti, ubrzao metabolizam, vodio zdrav život, smanjio upliv loših informacija koje dolaze preko medija i slično.

Ovaj projekat je podržan od strane MZ Park, MZ 3. Decembar, Gradske uprave za lokalni i ekonomski razvoj i Kompanije „Chips Way“, Resurs centra „Forca Požega“ kao i grupe mladih aktivista „Kancelarija za mlade Čačak“.
„Zajedno za naš park“ se sprovodi u sklopu programa „Mladi su zakon – Moravički, mačvanski i kolubarski okrug“ koji je pokrenut tokom leta.

Sjajan primer za sve sredine u Srbiji i za sve mlade ljude.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login