Ana Ivanović u drugom kolu turnira u Pekingu savladala Venus Vilijam

TENIS  
Ana Ivanović u drugom kolu turnira u Pekingu savladala Venus Vilijam

SJAJNE VESTI DONOSI ANA IVANOVIĆ!

U drugom kolu turnira u Pekingu srpska teniserka Ana Ivanović savladala je Venus Vilijams rezultatom 2:0 po setovima 7:6 (7:3) i 6:2.

Ana je odigrala sjajno ovaj meč, jedan od najboljih mečeva ove sezone. Od početka do kraja meča  nije bilo mnogo oscilacija u igri, a to posebno raduje i stručni štab i njene simpatizere.

Sledeći protivnik joj je iskusna Svetlana Kuznjecova, a ohrabruje podatak da ima pozitivan skor u međusobnim duelim, protiv Kuznjecove vodi sa 10:3. Poslednja četiri meča pripala su našoj igračici, a ovo im je prvi meč u 2015. godini. Pobednica ovog meča igraće u četvrtfinalu turnira.

TOK MEČA

#Prvi set#
U prvom setu vodila se velika borba, publika je imala uživala u izvanrednim potezima i jedne i druge teniserke, a prvu priliku da dobije brejk imala je Ana u četvrtom gemu. Međutim, uporna Amerikanka joj to nije dozvolila.
Odličnom igrom Venus koristi svoju prvu šansu da oduzme servis protivnici i povede sa 4:3, ali sledi ekspresan Anin odgovor i poravnava na 4:4. Nešto sigurnijom igrom obe igračice na svom servisu, meč se odvodi u taj-brejk. U taj-brejku Ana igra agresivno i precizno, servis odličan, služi je i forhend i ako ne računamo jednu duplu servis grešku, ovaj „dodatni gem“ srpkinja je odlično odradila i dobila sa 7:3, i posle odigranih 57 minuta povela je sa 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Start drugog seta nije počeo dobro, razigrala se Amerikanka i odlučila da što skuplje proda svoju kožu, pravi brejk i povela je sa 2:0. Da li je ovo opet ona stara priča da će Ana da posustane, da dozvoli protivnici da se vrati u meč, mnogo puta smo to u neverici gledali, nadajmo se da to neće biti danas.
Međutim, to je trajalo vrlo kratko, Ana odmah pravi ribrejk, potom ga potvrđuje i poravnava na 2:2. I od tog momenta Venus nije znala gde se nalazi, kao da je zaboravila kako se igra tenis. Na terenu je samo naša Ana koja dobija 6 gemova za redom, izgubivši pri tom samo dva poena na svoj servis, i trijumfuje sa 6:2.

Pobedom nad Venus Vilijams sa 2:0 Ana je obezbedila meč u trećem kolu turnira u Pekingu, a uspela je i da smanji negativan skor u međusobnim susretima sa iskusnom Amerikankom na 4:6.

Nadamo se da će i sledeći mečevi Ane biti kao ovaj, da to čeka i sledeću protivnicu, jer ona je u naletu i to treba da iskoristi. Bravo Ana!

SREĆNO ANA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login