Novak Đoković ekspresno savladao Simonea Bolelija u prvom kolu mastersa u Pekingu

TENIS  
Novak Đoković ekspresno savladao Simonea Bolelija u prvom kolu mastersa u Pekingu

Došao je Novak Đoković u Peking da odbrani prošlogodišnju titulu, inače petu titulu u ovom gradu, pa je na startu brzo eliminisao svog protivnika Simonea Bolelija sa 2:0 po setovima 6:1 i 6:1. Impresivno zar ne?!

Posle 23 dana odmora, humanitarnog rada, porodičnih okupljanja, sparingovanja i jednog egzibicionog meča, bilo je vreme da se desetostruki gren slem šampion i aktuelni „Broj 1“ vrati na teren.

Detalj iz egzibicionog meča Novaka i Nadala:

A kako je to uradio, uradio je to impresivno – onako kako on to zna!

Kako sam Đoković kaže da mu je ovo jedan od njegovih omiljenih turnira, nadajmo se da će to potvrditi i ove godine. Trofej u glavnom gradu Kine osvajao je pet puta i dizao pobednički pehar, nije mu to uspelo samo 2011. godine, i sa pravom ga nazivaju „Kralj Pekinga“.

Sledeći protivnik u osmini finala mu je domaći teniser Že Žang, koji je napravio malo iznenađenje eliminisavši Denisa Istomina sa 2:1.

TOK MEČA

#Prvi set#
Prvi set je Nole krenuo furiozno, vrlo brzo je poveo sa 3:0, a potom i sa 5:1, uz dva brejka. Malo veći otpor pružio je Italijan u sedmom gemu, kada je Đoković spasio čak četiri brejk lopte, a zatim je nakon 30-tak minuta igre poveo sa 1:0 iskoristivšu prvu set loptu.

#Drugi set#
I drugi set je repriza prvog, malo veći otpor pružio je Italijan u prva tri gema drugog seta, a onda Nole „pali motore“ pa do kraja seta ne dozvoljava Boleliju niti jedan gem. Za samo sat i 11 minuta igre na semaforu stoji 2:0 po setovima 6:1 i 6:1 i plasman u drugo kolo turnira u Pekingu.

Bila je to četvrta pobeda Đokovića nad Bolelijem bez izgubljenog, ali i njihov prvi susret još od Halea 2009. godine. Zanimljiv je je podatak da je Boleli u kvalifikacijama za ovaj meč eliminisao Đokovićevog brata Đorđa, pa je ovo na neki način Đoletova „osveta“.

Masters turnir u Pekingu pobedniku donosi 500 ATP bodova, i nagradni fond ovog turnira je 3.944.715 dolara.

Takođe napominjemo da su najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegov brat Đorđe plasirali su se u drugo kolo ATP turnira u Pekingu u konkurenciji dublova, pošto su na startu savladali kinesko-novozelandski par Gong Mao Sin – Majkl Venus sa 7:6 (7:5), 6:7 (6:8), 10:5. Braća Đoković će u nastavku turnira igrati protiv para Džek Sok (SAD) – Vasel Pospišil (Kanada).

Pogledajte najvažnije detalje meča Novaka i Bolelija:

NAPRED NOLE!
SREĆNO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login