Druga po redu noć istraživača „BONIS 2015“ održana u Boru

BIOLOGIJA, FIZIKA, HEMIJA, ISTRAŽIVANJA, MATEMATIKA  
Druga po redu noć istraživača „BONIS 2015“ održana u Boru

SJAJNE VESTI IZ BORA

Manifestacija Noć istraživača „Bonis 2015“ održana je u Studenskom centru u Boru pod sloganom „Nauka i mašta mogu svašta“.

Širom Evrope ove godine se simbolično obeležava 10. rođendan manifestacije Noć istraživača, kao događaj koji se istovremeno organizuje u više od 320 gradova, baš u Međunarodnoj godini svetlosti 2015. Ova manifestacija se po drugi put organizuje u Boru, a organizatori su se potrudili da program bude što sadržajniji i zanimljiviji i sa velikim brojem učesnika u eksperimentima.
U odnosu na prošlu godinu, na ovogodišnjoj manifestaciji je mnogo veći broj i učesnika i posetilaca. Mladi istraživači i borski studenti su posetiocima priredili dva sata zabavnih i kreativnih eksperimenata, virtuelnu izložbu, projekciju naučno popularnih filmova i naučni kviz.

Da „Nauka i mašta mogu svašta“ kako je, inače, glasio slogan ovogodišnje manifestacije, pokazalo je osamdesetak demonstratora koji su pred posetiocima izveli 50 eksperimenata iz fizike, biologije, hemije, matematike odnosno iz naučnih oblasti koje đaci proučavaju tokom školovanja.
Osim što pružaju sjajnu zabavu, svi sadržaji su zanimljivi i podstiču razvijanje uma i obogaćuju znanje putem izvođenja zanimljivih eksperimenata.

Osim Tehničkog fakulteta u Boru, organizaciju „Noći istraživača 2015“ potpisuju i Društvo mladih istraživača, Studentski centar i OŠ „Dušan Radović“, doprinos su svojim učešćem dale i osnovne škole „Stanoje Miljković“ iz Brestovca i „Branko Radičević“ iz Bora, kao i Gimnazija „Bora Stanković“ i Ekonomsko-trgovinska škola u Boru.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login