Uspešni srpski dublovi na početku teniskog turnira u Pekingu

TENIS  
Uspešni srpski dublovi na početku teniskog turnira u Pekingu

SJAJNE VESTI DONOSE NAŠI TENISERI

Da li će braća Đoković uspeti da osvoje titulu u konkurenciji muških parova ostaje nam da vidimo. Jedno je sigurno da su Novak i Đorđe na startu krenuli dobro i savladali dubl Gong Maoćin iz Kine i Novozelanđanin Majkl Venus sa 2:1 po setovima 7:6(5), 6:7(6), i 10:5. Vodila se velika borba u meču, a setovi su rešavani u taj-brejkovima. Prvi su rešili u svoju korist, u drugom protivnici su bili uspešniji, da bi odlučujući set u kome pobednika određuje ko prvi dođe do deset poena, uspeli sa 10:5 da prođu u sledeće kolo.
A tamo ih čeka par Vasek Pospišili i Džek Sok, koji su iznenadili treće nosioce, savladavši Simonea Bolelija i Fabija Fonjinija sa 7:6(5), 2:6, 11:9.

Naš drugi igrač Nenad Zimonjić i njegov dubl-partner Marcin Matkovski iz Poljske su posle neizvesne borbe savladali Engleza Donika Inglota i Roberta Lindšteta iz Švedske sa 4:6, 7:6(4) i 10:7. Ovom pobedom su se plasirali u polufinale Kina opena u Pekingu. Za protivnike u polufinalu čekaju pobednika meča Nestor-Vaselin i Goffin-Thiem a taj meč je počeo u 11:30.

I treći srpski igrač u dublu Viktor Troicki je na Kina openu ostvario trijumf u prvom kolu nadmetanja muških dublova. Iako su za protivnike imali iskusni dubl Rohan Bopan i Džon Izner koji su bili favoriti, Viktor Troicki i Urugvajac Pablo Kuevas su trijumfovali rezultatom 2:0 po setovima 6:4 i 6:3.
Sledeći protivnici su im najjači dubl igrači na ovom turniru, a ujedno i prvi nosioci, Žan-Žilijen Rožer iz Kurakaa i Rumun Horija Tekau.
Ko bude pobedio u tom duelu, igraće sa pobednikom meča u kome će sa jedne strane mreže biti braća Đoković, Novak i Đorđe, a sa druge Džek Sok i Vasek Pospišil.

Ekipa SJANIH VESTI žele svima sreću i dobru igru sa nadom da će neki od srpskih igrača igrati finale turnira u Pekingu.

SREĆNO MOMCI!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login