Ana Ivanović briljira u Pekingu – Sledeća stanica polufinale

TENIS  
Ana Ivanović briljira u Pekingu – Sledeća stanica polufinale

SJAJNE VESTI IZ PEKINGA

Ana Ivanović, posle izvanredne igre i pobede nad Anastasijom Pavljučenkovom sa 6:3 i 7:5 plasirala se u polufinale turnira u Pekingu.
Pokazala je Ivanovićeva da je u odličnoj formi u Pekingu, igra veoma staloženo, a servis i forhend je služe na pravi način. I što je najvažnije nije to više ona Ana koja zasija pa se lako preda, ovo je ona naša prava Ana koja se bori do kraja i ostavlja srce na terenu.
Tako je bilo i danas, Ana je dominirala, a na drugoj strani terena bila je Pavljučenkova – u dva dana dve Ruskinje.

TOK MEČA

#Prvi set#
Meč je počeo rutinskm osvajanjem gema na obe strane. U trećem gemu Pavljučenkova agresivnim udarcem stiže do prve brejk lopte. Međutim, Ana vezuje dva neodbranjiva servisa i posle greške Ruskinje stiže do vođstva – 2:1. Već naredni gem donosi i prvi brejk u korist naše igračice, na 15:40 ima dve brejk lopte i na drugoj brejk lopti napravila je viner iz riterna za 3:1.
Odmah je usledio ribrejk Pavljučenkove za 3:2, pa sledi novi brejk. Serijom fantastičnih forhenda Ana je došla do nove brejk lopte, a potom je Pavljučenkova promašila zicer na mreži za 4:2. Sledi potvrda brejka i Ruskinja mora da osvoji svoj gem da bi ostala u prvom setu. To joj polazi za rukom ali ne i sledeći gem u kom je Ivanovićeva vezala dva snažna servisa za 6:3 i povela u setovima 1:0.

#Prvi set#
Nastavak je počeo mirno, tri gema bez brejk šansi, a onda je Pavljučenkova iskoristila jedan Anin kiks i došla do prilike. Prve dve brejk prilike Ana spašsva, ali na trećoj Ruskinja je odigrala dobar drop šot i povela sa 3:1, te odmah potvrdila gem za 4:1.
Da li će ova prednost Ruskinje zakomplikovati meč i odvesti ga u treći set, ili će se Ana izdići i vratiti se u meč. Veliko vođstvo 4:1, ali Ana se ne predaje. Ponovo je počela da diktira igru koristeći kraće servise Ruskinje, i kaznila njene dve-tri greške, pa je vratila brejk i približila se na 4:3, a odmah zatim na svoj servis potvrdila brejk za 4:4.
A onda sledi 9 gem u kome se igračice „troše“ do maksimuma, gem koji je trajao nepunih 10 minuta. Gem u kom se 7 puta dolazi na 40:40, gde ni jedna igračica ne popušta. Isplatila se ova upornost srpkinji, pravi brejk i od 1:4 pravi 5:4 pa sledećem gemu na svoj servis ima priliku da završi meč.
Iako je bila u naletu i osvojila prvi poen sledećeg gema, Ana se potom stegla, izgubila četiri poena u nizu, poslednji duplom greškom za 5:5. Već u sledećem gemu Pavljučenkova joj uzvraća poklonom, pravi duplu servis grešku pa je srpkinja ponovo u prilici da na svoj servis okonča meč. Počinje loše prva dva servisa i 0:30, međutim Ana se tada pribrala, osvojila četiri poena u nizu za konačnih 7:5 i pobedu od 2:0.

Pogledajte detalje meča:

Protivnica u polufinalu biće joj Timea Bačinski iz Švajcarske, koja je je sa 0:6, 6:3 i 7:5 eliminisala Italijanku Saru Erani. U drugom polufinalu rivalke su Agnješka Radvanska i Garbine Muguruza.

Oba dosadašnja okršaja sa Švajcarkinjom Ana je dobila, 2010. u Brizbejnu i prošle godine u Montrealu. Ipak, ovo je sezona karijere za Bačinski, koja je igrala polufinale Rolan Garosa i osvojila dve titule.

Nadamo se da ćemo gledati Anu u finalu turnira u Pekingu.

NAPRED ANA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login