Bilja Krstić i Bistrik otvaraju 52. Oplenačku berbu

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Bilja Krstić i Bistrik otvaraju 52. Oplenačku berbu

SJAJNE VESTI IZ TOPOLE

Tradicionalna Oplenačka berba, koja je svrstana u pet najznačajnijih manifestacija koje se održavaju u Srbiji, u čast grožđa, vina i rakije, održava se od 9. do 11. oktobra u Topoli, a očekuje se veliki broj učesnika i posetilaca.

U okviru ove tradicionane privredno turističke manifestacije 52. Oplenačke berbe organizuje se Međunarodno ocenjivanje vina i rakija. Osim toga tu su i druge brojne manifestacije, a interesantno je da će biti predstavljeni i stari zanati. Organizovaće se izložbe, koncerti, predstaviće se i prodavati proizvodi domaće radinosti i starih zanata, suveniri, a sve to sa namerom da svi budu zadovoljni.
Kao svake godine na Oplenačkoj berbi predstavi se preko 200 izlagača u kategorijama individualnih proizvodjača grožđa, vina i rakija, starih zanata, suvenir, vinarija, a biće dodeljene nagrade i priznanja u nekoliko kategorija, najautentičniji stari zanat, prepoznatljivi suvenir, stalnost u pojavljivanju.
U Karađorđevom gradu od 20 časova posetioci će imati priliku da uživaju u koncertu Bilje Krstić i grupe Bistrik, i nadamo se da loše vreme neće uticati na odziv ljubitelja njihovog prepoznatljivog zvuka.

„Veoma se radujemo nastupu na 52. Oplenačkoj berbi u Topoli i nadamo se dobrom odzivu publike svirali smo u Topoli pre par godina, ali nisam siguran da je bila ta manifestacija u pitanju, međutim, smatram da će naš repertoar privući brojne poklonike naše muzike“ – izjavio je klavijaturista grupe Bistrik Dragomir Stanojević.

Pored deset izvođača iz grupe Bistrik, na binu će izaći i šest devojaka iz vokalne radionice Bilje Krstić.

Za  subotu je planirano svečano otvaranje Sabora izvornog narodnog stvaralaštva na kojem će učestvovati folklorne i pevačke grupe, instrumentalisti odabrani na brojnim smotrama tokom godine u našoj zemlji. A ljubitelji dobre narodne muzike moći će da od 20 sati prisustvuju koncertu Miroslava Ilića uz pratnju orkestra Miše Mijatovića.

U nedelju u 10 časova biće otvorena četvrta Nacionalna izložba pasa svih rasa u organizaciji kinološkog društva „Karađorđe“ iz Topole, a potom će na Vinskom trgu uslediti kulturno-umetnički program. Manifestacija Oplenačka berba biće zatvorena koncertom grupe Garavi sokak, koji počinje u nedelju u 20 časova.

Pokrovitelji manifestacije su opština Topola i Turistička organizacija „Oplenac“.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login