Nole u polufinalu Pekinga

TENIS  
Nole u polufinalu Pekinga

SJAJNE VESTI IZ PEKINGA

Brilijantni Novak Đoković ima skor 27:0 u mečevima na turnirima u Pekingu, a 27-a crtica bio je Džon Izner. U meču koji je trajao samo 54 minuta, Nole je ubedljivo slavio sa 2:0 u setovima 6:2 i 6:2, i tako se plasirao u polufinale turnira u Pekingu.
Tamo ga čeka četvrti nosilac, Španac David Ferer, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Jen-Hsuna Lua. Novak se sa Špancem do sada sastajao dvadeset puta i vodi sa 15:5 u međusobnim susretima, a slavio je u oba duela odigrana ove godine.

TOK MEČA

Početak meča sa mnogo pitanja, da li će Novak uspeti da pohvata i odgovori na ubitačne „servis bombe“ Amerikanca, koliko će biti Izner precizan, da li je Nole fizički potpuno spreman …

#Prvi set#
Već u prvom gemu Izner je pokazao da je u vrhu igrača sa vrhunskim servisom, od osam odigranih poena šest puta je prvi servis poslao baš tamo gde je priželjkivao. Međutim, to što je on bio na visini svog zadatka nije, samo po sebi, dovoljno da se nadigra najbolji na svetu: Đoković je, naime, maestralno vraćao sve te „gromove“, napravivši tako brejk već na startu meča.
Zatim je rutinski osvojio gem na svoj servis, pa je spektakularnim ritern-vinerom na prvi servis došao do nove brejk lote. Vratio je i sledeći Iznerov servis, ali je Amerikanac preuzeo inicijativu i smečom završio poen. To ga je osokolilo, pa su usledila dva neodbranjiva servisa za smanjenje rezultata na 2:1. I već u sledećem gemu Novak se našao u prvom malom problemu, ali je na 15:30 spustio preciznu bekhend paralelu, da bi dobio još dva poena u razmenama i poveo sa 3:1.
Sledilo je gem za gem, a u 7 gemu Novak je sa lakoćom vraćao prve servise Iznera. Amerikanac je potom uglavnom grešio, pa je Đoković uz jedan izgubljeni poen poveo sa 5:2. Usledilo je rutinsko završavanje prvog seta 6:2 i vođstvo od 1:0 u setovima. Izner nije uspeo da napravi nijednu brejk priliku, dok mu je Đoković četiri puta oduzeo servis.

#Drugi set#
I u drugom setu Đoković je nastavio sa fanstatičnom igrom, brilijantno riternira, dovodio je Iznera do ludila i već u trećem gemu napravio je brejk i to bez izgubljenog poena za 2:1. Đoković igra sigurno nije napravio nijednu neiznuđenu grešku pa povećava svoju prednost i sve je izvesnije da je meč pri kraju.
Novak je lako osvajao gemove na svoj servis, a Izner je bio potpuno demoralisan izvanrednim riternima rivala. Posle još jednog Đoković je došao do brejk lopte u sedmom gemu, a Izner je tada odservirao prvu duplu grešku za 5:2. Po starom isprobanom receptu, Đoković je rutinski odservirao svoj gem za ponovnih 6:2 i konačnih 2:0 za ulazak u polufinale.

Izner jeste veliki igrač, ali danas je preslišan od maestralnog Noleta, kome je ovo osmi trijumf nad Iznerom u deset međusobnih okršaja, a zanimljivo je da je ovo prvi put u njihovim mečevima da nismo videli nijedan taj brejk.

Pogledajte detalje iz meča:

Kao što smo napomenuli u polufinalu će igrati protiv Davida Ferera (Subota, 13:30h), dok je drugo polufinale meč između Rafaela Nadala i Fabija Fonjinija.

Nole ruši sve prepreke do trijumfa u Pekingu, pa se nadamo da će biti savladana i sledeća prepreka – David Ferer!

NAPRED NOLE! BRAVO!
谢谢
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login