Orlovi pobedili Albaniju i sačuvali čast srpskog fudbala

FUDBAL  
Orlovi pobedili Albaniju i sačuvali čast srpskog fudbala

SJAJNE VESTI DONOSE FUDBALERI SRBIJE

BRAVO MOMCI! U utakmici između ekipa Albanije i Srbije pobedu je odnela ekipa koja je sa više srca i želje pristupila igri – a to je ekipa Srbije. Slavili su naši momci rezultatom 2:0 u Elbasanu. Utakmica je protekla u mirnoj atmosferi što je za fudbal najvažnije. Ipak je ovo sport i tako treba da bude uvek. Čestitamo fudbalerima Srbije na ovom trijumfu i nadamo se da će svaki meč biti odigran sa srcem i velikom željom i da će se na kraju poljubiti dres i grb svoje države!

TOK MEČA

Fudbalska reprezentacija Srbije odavno je izgubila sve šanse da se plasira na završni turnir, dok Albanskoj reprezentacijii ovo je istorijska prilika da to učini. Duel u Elbasan areni već je poprimio velike tenzije pred revanš, i sve je to uticalo su da mere bezbednosti podignute na najviši nivo.

#Prvo poluvreme#
Početak utakmice je onakav kakav se i očekivao, zviždanje himni Srbije i skandiranja „UČK“ sa tribina ali samo u pojedinim momentima, nije bilo ozbiljnijih incidenata pre i tokom utakmice. Na veliko iznenađenje domaća publika uglavnom je delovala kao da je došla na pozorišnu predstavu.
Što se tiče fudbala, nije viđeno mnogo. Oba tima su zbog velikih tenzija igrala izuzetno oprezno, u većem delu utakmice Srbija je imala terensku inicijativu, a najbliža golu bila je posle prekida. U 36. minutu zatresla se mreža Albanskog golmana, ali je sudija Ricoli opravdano (možda i neopravdao, ali to neka utvrde nadležni) poništio pogodak našim igračima. U prvom poluvremenu je Ivanović zapretio posle kornera, a deset minuta pre kraja Kolarov je bio za malo neprecizan iz slobodnog udarca.

#Prvo poluvreme#
Drugi deo utakmice teče u opreznoj igri, i jedni i drugi drže loptu oko centra i nije bilo ozbiljnijih šansi, paje tako bilo do pred sam kraj utakmice. Očekivali su naši navijači mnogo u 80. minutu – na oko 30 metara se Kolarov nameštao da izvede slobodnjak, učinio je to vrlo dobro, gađao pored živog zida i lopta je otišla pored leve stative.
Igrala se sudijska nadoknada od 4 minuta, i sve je izgledalo da neće biti golova. Ljajić je sa sredine uputio loptu ka Mitroviću, ovaj propušta loptu do Kolarova, a on je iskosa sa leve strane matirao protivničkog golmana i 1:0 za Srbiju u Elbasanu.
I kada se očekivalo da sudija odsvira kraj meča, Adem Ljajić uzima loptu i pretrčava ceo teren, izlazi sam pred Berišu i sjajnim lobom trese mrežu Albanije za konačnih 2:0 za Srbiju.

Pogledajte golove Kolarova i Ljajića:

Iako smo doputovali na ovaj meč bez ikakvih šansi za dalji prolazak u grupi, želeli smo i uspeli da dokažemo da nam je na prvom mestu čast i da smo predstavili našu zemlju u najlepšem svetlu. Sve kalkulacije o predaji i prodaji bodova pale su u vodu. Takođe moramo napomenuti da je igra Albanije bila puno oštrija sa puno startova i nekih neprijatnih situacija, međutim naši momci su se poneli kao što i dolikuje profesionalcima, oguglali su na svaku čarku i na svaku provokaciju. Uostalom kruna svega je pobeda ovih momaka.

Orlovi su doputovali kući:

Kvalifikacije se u našoj grupi završavaju u nedelju kada će Srbija dočekati Portugal, a Jermenija Albaniju.

ORLOVI, veliko hvala, osvetlali ste nam obraz!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login