Novak Đokovic ekspresno stigao u finale Pekinga i zakazo okršaj sa Nadalom

TENIS  
Novak Đokovic ekspresno stigao u finale Pekinga i zakazo okršaj sa Nadalom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Španca Davida Ferera sa 6:2 i 6:3 u polufinalnom meču turnira u Pekingu, a u borbi za trofej u nedelju od 13.30 čeka ga još jedan Španac Rafael Nadal.

David Ferer trenutno je sedmi teniser sveta. Đoković je sa Fererom do sada sastajao dvadeset puta i vodi sa 15:5 u međusobnim susretima, a slavio je u oba duela odigrana ove godine.

TOK MEČA

#Prvi set#
Početak meča teče u ispitivanju, svaki igrač osvaja svoj servis a već treći gem donosi poslasticu – Nole osvaja brejk kojeg odmah potvrđuje za 3:1. Splasnulo je samopouzdanje Fereru, pravi duplu servis grešku, a Novak pravi novi brejk za 4:1. „Sprski ekspres“ na startu meča pokazuje da je rešen da se plasira u finale i ponovo igra sa Nadalom. Uspeo je Ferer da uhvati vazduh i uspeo da vrati jedan brejk za 4:2. Posle ovoga Đoković se naljutio i postaje neumoljiv, dolazi do trećeg uzastopnog brejka i serviraće za osvajanje seta. Novak je spasao dve brejk lopte i na kraju je uspeo da prvi deo igre, posle samo pola časa igre reši prvi set 6:2 za 1:0.

#Drugi set#
Nastavak meča kao u prvom setu – gem za gem, a viđena je i jedna atraktivna razmena koja je gledaoce podigla na noge, kada je Novak sa mreže poentirao posle žestokog otpora rastrčanog Španca. Ponavlja se isto Novak osvaja brejk za 2:1. Sledi brza potvrda brejka i kada smo očekivali identičan nastavak prvog seta Ferer je preokrenuo pa nije dozvolio Novaku da napravi dvostruki brejk, te smanjuje rezultat na 3:2. Sledi ponovo brza potvrda brejka, i onda u fantastičnoj igri 7-og gema drugog seta, Novak oduzima još jedan servis pravi brejk za 5:2 i u sledećem gemu ima šansu da završi meč. Evo zašto Ferer traje i važi za jednog od najvećih boraca u istoriji tenisa. Nije se predao, Novak nije iskoristio dve meč lopte, ali Ferer jeste drugu brejk priliku i pravi brejk 5:3. Naljutio se Novak na sebe što nije uspešno servirao za pobedu, napravio je dve duple greške, ali je u novom gemu pravi novi brejk i „overio“ finale posle 75 minuta igre.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale VTA turnira u Pekingu, pošto je u polufinalu izgubila od Švajcarkinje Timee Baščinski sa 5:7, 6:4 i 6:1. Pored bolje igre Švajcarkinje, Anu Ivanović je omela i povreda, koja je prati i od prošlog meča i uprkos uzimanju medicinskog tajm-auta u trećem setu, nije mogla da pruži jači otvor protivnici. Na žalost i naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić nije uspeo da se plasira u finale.

Pogledajte deljate iz meča Novaka i Davida:

Novaku Đokoviću želimo svaku sreću u sutrašnjem meču i osvajanje titule u Pekingu a ostalim igračima bolje igre na narednim turnirima.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login