Odbojkaši Srbije pobedom nad Slovačkom startovali na Evropskom prvenstvu

ODBOJKA  
Odbojkaši Srbije pobedom nad Slovačkom startovali na Evropskom prvenstvu

Odbojkaši Srbije pobedili su Slovačku posle pet setova sa 3:2 po setovima 25:22, 22:25, 29:27, 24:26 i 15:10. Tako su momci za tri sata igre obeybedili poene na startu Evropskog prvenstva u Busto Arziciju.
„Orlovi“ će u subotu od 15.00 igrati protiv Finske, a dan kasnije od 18.00 protiv branilaca titule, Rusa.

TOK MEČA

#Prvi set#
Sam početak meča obećavao je neizvesnu i veliku borbu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nijedna ekipa nije uspevala da stekne osetniju prednost, pa se na prvi tehnički tajm-aut odlazi sa prednošću Slovaka 6:8. Na scenu stupaju Podraščanin i Atanasijević pa uz jednu mini seriju od 4:0 „orlovi“ su preuzeli kontrolu ritma meča i naš tim prvi put odlazi na plus tri (19:16). Slovaci koriste greške naših momaka i smanjuju zaostatak, ali Srbija čuva prednost. Blok našeg tima dobro je funkcionisao pa Srbije stiže do dve set lopte 24:22. Kovačević je dobro servirao, pa smo se odbranili od napada Slovačke a Atanasijević poentira za 25:22 i vođstvo Srbije u setovima 1:0.

#Drugi set#
Prednost u drugom setu Slovačka je stekla zahvaljujući greškama našeg tima, pa na prvi tehnički tajm-aut odlazi sa tri poena prednosti 8:5. Srbija ima dosta problema sa servisom i na taj načina „poklanja“ poene protivniku. Srbija nikako nije uspevala da prelomi rezultat u drugom setu, kad god bi se približila na minus jedan, Slovaci bi agresivno uzvratili i sačuvali prednost. Uspeli smo samo na kratko izjednačiti 18:18, ali ne možemo da uspostavimo ritam. Slovačka je stigla do tri set lopte, prvu je spasao Lisinac, ali je posle druge rezultat 22:25 u setovima izjednačeno 1:1.

#Treći set#
Naša ekipa je nastavila sa greškama i u trećem setu, Slovačka je to na pravi način koristila i čuva prednost od 4-5 poena. Na drugi tehnički tajm-aut odlazimo pri rezultatu 11:16. Posle toga usledio je buđenje naših nomaka, pad u igri protivnika, podižemo nivo igre i stižemo do izjednačenja 17:17. Srbija je igrala hrabro u nastavku i došla do set lopte. Prvu nije iskoristila, pa je nastavljena drama i igra poen za poen. Ivović servisom izbacuje loptu van terena, pa tako propada nova set prilika. Slovačka potom dva puta propuštaju da osvoje set. Poen za set dodeljen je Slovačkoj, ali je posle čelendža ipak pripao Srbiji, pa naš tim ostaje u igri. Posle pecanja protvinika, nova prilika za nas, a vođstvo u setovima blokom doneli su Lisinac i Atanasijević 30:28 i vođstvo Srbije u setovima 2:1.

#Četvrti set#
Naredni set je pun nervoze posebno u redovima Slovačke jer im nije odgovaralo to što je poen u finišu seta dodeljen Srbiji posle video čelendža. Naši reprezentativci to koriste i na drugom tehničkom tajm-autu imamo prednost 16:12. Situacije se promenila u nastavku. Srbija je imala pet poena prednosti, Slovačka je uspela da smanji zaostatak, a zatim i da preokrene, dok je naš tim igrao uspavano. Usledila je nova drama, protivnik je propustio dve set lopte, ali je na kraju izborio peti set 26:24 i izjednačenje na 2:2.

#Peti set#
Počeo je i peti odlučujući set u kom naši momci igraju mnogo bolje, blok je u odlučujućem periodu igre savršeno funkcionisao, od 8:4 i brzo stižemo do pet meč lopti, prvu nije iskorištena, a do pobede je stigla posle servis greške slovačkog reprezentativca 15:10 i konačnih 3:2 u setovima i pobeda Srbije.

Najistaknutiji u selekciji Srbije bio je Aleksandar Atanasjević sa 28 poena, dok je Slovake predvodio Peter Mihailovič sa 25.

Uz mnogo muke ostvarili smo pobedu, nadajmo se da će u sledećem meču biti lakše.

BRAVO MOMCI! SREĆNO U NASTAVKU!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Odbojkaši Srbije pobedom nad Slovačkom startovali na Evropskom prvenstvu"

  1. Pingback: Odbojkaši Srbije pobedili Finsku u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login