Neprikosnoveni vladar Novak Đokovic pobedio Nadala i ponovo podigao pehar u Pekingu

TENIS  
Neprikosnoveni vladar Novak Đokovic pobedio Nadala i ponovo podigao pehar u Pekingu

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Nekrunisani kralj Pekinga, „svetski broj 1“, Novak Đoković fantastičnom,furioznom i ubedljivom igrom pobedio je nekadašnjeg „kralja“ šljake Rafaela Nadala, sa neverovatnih 2:0 po setovima 6:2 i 6:2 za samo sat i 28 minuta igre. Šesti put je podigrao pobednički pehar u Pekingu.

TOK MEČA
Prvi reket sveta i nekada prvi odlučiće kome će pripasti pobednički pehar u Pekingu. Ovo će im biti drugi put u poslednje tri godine da se bore za titulu u Pekingu a pre dve sezone Đoković je trijumfovao. Nadajmo se da će tako biti i danas. Ovo je njihov 45. meč, u do sada odigranim Nadal je u prednosti 23:21 u pobedama.
Još jedan zanimljiv podatak, Đoković će pokušati da se domogne i šeste titile na Kina openu,   pet puta je igrao u finalu i svih pet puta je osvajao titulu. Meč je počeo i poželimo sreću našem igraču, SREĆNO NOLE!

#Prvi set#
Videlo se već na početku meča da će se odvijati velika borba dvojice „vladara“ među teniserima i već prva razmena izmamljuje uzdahe sa tribina. Novak je dugo kontrolisao ritam sa osnovne linije pri Rafinom servisu, a Španac na kraju nije mogao da prebaci lopticu preko mreže, pa je posle 40:15 već viđen prvi brejk na meču koga osvaja Novak. U drugom gemu problemi za Novaka, koji pravi nekoliko neiznuđenih grešaka, Španac je imao 0:30, ali je srpski teniser bio pribran i sigurnom igrom ipak poveo sa 2:0.
Nadal je uspeo da u trećem gemu smanji i bilo je očigledno da će sa agresivnom igrom pokušati da se suprotstavi Đokoviću. Igra Nadal izuzetno dobro, možda i najbolje u ovoj godini, pa je u šestom gemu stigao do dve brejk šanse. Nije uspeo da izjednači, Novak je dobio četiri vezana poena i poveo je sa 4:2.
Mnogi su pred ovaj meč sumnjali u veliku borbu, ali upravo to smo dobili u 7 gemu kad je Novak vodio 4:2 i na Nadalov servis desio se prelomni trenutak kada je bilo 0:40. Novak je smirenom igrom i preciznim udarcima dobio 3 poena i izborio „djus“ zatim je Nadal vratio lopticu kroz noge okrenut leđima, pa je presudio smeč za brejk šansu. Prva nije iskorišćena, ali druga jeste za 5:2. Prvi set praktično je rešen u sedmom gemu, pa je Đoković lako odservirao za 6:2 i 1:0 u setovima.

#Drugi set#
I na startu drugog seta bilo je jasno da Nadal igra na vrhunskom nivou. Dobio je uvodni servis gem, a onda je ozbiljno zapretio u drugom. Novak se dobrim servisima i kretanjem provukao i uspeo je da izjednači na 1:1. Neće biti Noletu lako Španac se bori kao lav, nema za njega izgubljene lopte ali „svetski broj jedan“ je neprikosnoven. Početkom trećeg gema Novak je stigao do 0:30 na servis rivala, a posle drugog poena Nadal se požalio na povredu stopala, pa je meč prekinut kako bi mu se ukazala medicinska pomoć. Meč je posle trominutne pauze nastavljen, nije bilo primetno tokom poena da je povreda stopala ostavila traga na Nadalu, a Đoković je uspeo da napravi brejk. Stigao je posle fantastičnog poena do dve vezane brejk šanse i kod prve je sačekao grešku rivala i poveo sa 2:1. Potvrđen je brejk i Đoković pokazuje svoju superiornost, iako se mora priznati da Nadal sve teže igra, te Nole pravi još jedan brejk za velikh 4:1. Da li je ovo već sada kraj, razlika u igri ovih velikana je ogromna, i na strani je našeg Noleta – ipak sačekaćemo da to i vidimo. Idemo na 5:1 i Nadal će servirati za ostanak u meču, i uspeva mu da smanji na 5.2. Nole ide na servis ima meč loptu ali se Nadal ne predaje, đus, prednost Đokovića druga meč lopta opet đus, pa ponovo treća meč lopta, treća-sreća za 6:2 i konačnih 2:0. I 6. put pobednički pehar je u rukama velikog majstora tenisa Novaka-Noleta Đokovića.

Pogledajte meč poen:

Sledeća stanica je masters u Šangaju koji počinje danas. Novak je u prvom kolu slobodan tako da mu sleduje pauza. Srećna okolnost desila se u žrebu. Novak se neće sastati sa Rodžerom i Nadalom pre finala. Srećno u nastavku!

BRAVO NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login