Odbojkaši Srbije pobedili Finsku u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu

ODBOJKA  
Odbojkaši Srbije pobedili Finsku u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije u odbojci pobedila je Finsku rezultatom 3:0, po setovima 25:19, 25:15 i 25:21, i ostvarila drugu pobedu na Evropskom prvenstvu čiji domaćini su Italija i Bugarska.
U nedelju od 18 časova, boriće se protiv aktuelnih evropskjh prvaka ekipe Rusije, za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Zahvaljujući trijumfu nad Finskom, reprezentacija Srbije je obezbedila barem plasman u osminu finala, a u zavisnosti od ishoda duela sa Rusijom, mogla bi da dođe i do direktnog mesta u četvrtfinalu.

TOK MEČA

#Prvi set#
Imali su naši momci iscrpljujući meč sa Slovačkom, i bilo im je potrebno vreme da bi našli pravi ritam. Finci su bolje ušli u meč. U nekoliko navrata su imali po dva poena prednosti, ali se naš tim svaki put vraćao. Selekcija Finske je na prvom tehničkom tajm-autu imala prednost 8:7, a posle pauze igralo se poen za poen, ali su naši rivali diktirali tempo. Posle rezultata i vođstva Finske od 12:9, zatražen je tajm-aut koji je urodio plodom, ušli smo u seriju pa na drugi tehnički tajm-aut idemo sa prednošću 16:15. Pojačavamo tempo, odlična igra našeg tima, koji je brzo došao do plus šest 24:18 i iskoristili smo drugu set loptu posle 26 minuta igre 25:19 i 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Početak drugog seta doneo je izjednačenu borbu u kojoj je selekcija Srbije bila konkretnija. Naši reprezentativci su na prvom tehničkom tajm-autu imali prednost 8:7, da bi Finci odmah izjednačili, ali je zahvaljujućoj sjajnoj odbrani naš tim vrlo brzo uspeo da se odvoji na plus pet 14:9. U tim momentima i napad i odbrana Srbije funkcionisali su veoma dobro, a to se videlo i po rezultatu, pošto je lako i brzo naš tim došao do devet poena prednosti 23:14. Finci su uspeli da prekinu tu seriju ali na kratko. Nakon poena za fince Srbija uzvraća i rezultat je 24:15 pa su srpski odbojkaši samo nekoliko trenutaka kasnije iskoristili drugu set loptu – 25:15 za vođstvo od 2:0 u setovima.

#Treći set#
Publika u dvorani je pružala veliku podršku ekipi Finske, pa su na početku trećeg seta mučili srpske odbojkaše, koji su prvi put više od jednog poena prednosti imali na prvom tehničkom tajm-autu 8:6. Tu prednost su gotovo rutinski održavali, ali je Finska u pojedinim trenucima pretila. Kao i u duelu sa Slovačkom, bilo je problema sa reakcijama zapisničkog stola i pregledavanja čelendža, ali to srećom nije uticalo na naše reprezentativce, koji su povećavali svoju prednost posle drugog tajm-auta. Pri vođstvu od 23:21, trener Grbić je napravio taktičku izmenu i umesto Atanasijevića uveo Okolića zbog servisa, što se ispostavilo kao odličan potez, pošto su naši odbojkaši vezali dva poena za potpuno zasluženi trijumf 25:21 i konačnih 3:0 u setovima.

Srbija je u grupi D, koja će se u osmini finala i četvrtfinalu ukrstiti sa grupom B, u kojoj su Italija, Francuska, Hrvatska i Estonija.

Najbolji u timu Srbije bio je Aleksandar Atanasijević sa 16 poena, Marko Ivović je dodao 13, a Srećko Lisinac devet. Kod Finaca istakao se Oli-Peka Ojansivu sa deset poena.

Čestitamo našim reprezentativcima na pobedi i nadamo se pozitivnom ishodu protiv Rusije.

BRAVO MOMCI!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login