Koncert ansambla „Kolo“ 12. oktobra u „Ateljeu 212“ za decu ometenu u razvoju

DOGAĐAJI, HUMANOST, POZORIŠTE  
Koncert ansambla „Kolo“ 12. oktobra u „Ateljeu 212“ za decu ometenu u razvoju

SJAJNE VESTI

Kupovinom karata, koje koštaju simboličnih 400 dinara, i prisustvom koncertu ansambla „Kolo“ u ponedeljak, 12. oktobra u 20 sati u Pozorištu Atelje 212, pomoći ćete deci ometenoj u razvoju jer celokupan prihod od prodaje ulaznica biće doniran na njihov račun.

Sav prihod od prodaje ulaznica, biće doniran namenski za prikupljanje sredstava za opremanje senzorne sobe Škole za decu ometenu u razvoju Novi Beograd.

Osnovnu školu Novi Beograd pohađa 130 učenika sa smetnjama u razvoju. Stručni kadarškole kreira i realizuje individualne obrazovne programe a sve u svrhu pospešivanja psihofizičkog razvoja učenika, njihovom osamostaljivanju i socijalizaciji. Time bi se detetu omogućio osećaj sigurnosti i povezanosti, stimulativne komunikacije i bliskosti, osećaj zadovoljstva i relaksacije što sve zajedno znatno poboljšava razvoj i integraciju njegove ličnosti. S obzirom na povećan broj upisane dece sa smetnjama senzorne integracije iskazuje se potreba za senzornom sobom koja je pre svega namenjena radu sa decom koja imaju teškoće obrade svakodnevnih senzornih informacija u celovit opažaj i koja manifestuju potrebu za taktilnom stimulacijom, pokretom, zvukom i svetlosnim senzacijama“ – izjavio je v.d. direktora Ansambla KOLO Vladimir Đekić.

Ansambl „Kolo“ ovim koncertom nastavlja da ukazuje na probleme sa kojima se ove marginalizovane grupe bore. Oni su koncertom u Ustanovi kulture Palilula, i inkluzijom folklorne sekcije udruženja „Drugačiji zajedno“ u program koncerta ansambla u Narodnom pozorištu u Nišu, na svoj način pomogli da se problemi prikažu i na neki način rešavaju. Omogućili su deca svojim dolaskom u prostorije ansambla  prisustvuju jednom radnom danu ovih humanih umetnika.

Iz ansambla napominju da je program koncipiran sa namerom da se ne repriziraju koreografije izvođene u okviru sezone „Kolo u Beogradu / Beograd u kolu“.

Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu da se nabave na biletarnici Ateljea 212.

Dođite i vi na ovaj humanitarni koncert, svojim prisustvom mnogo će te pomoći ovim mališanima.

SJAJNO



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login