Sjajna braća Kajdoči okitili se sa 4 medalje na Evropskom šampionatu (U23)

OSTALI SPORTOVI  
Sjajna braća Kajdoči okitili se sa 4 medalje na Evropskom šampionatu (U23)

SJAJNE VESTI IZ LITVANIJE

Na upravo završenom Evropskom prvenstvu u dizanju tegova za juniore do 20 godina i mlađe seniore do 23 godina, održanom u Litvaniji, reprezentativci Srbije su se okitili sa četiri medalje. Zanimljivo je da su medalje osvojili braća Kajdoči, mlađani Tamaš Kajdoči je osvojio tri a Tivadar Kajdoči jednu medalju.

Osim njih dvojice za reprezentaciju Srbije nastupili su još Aron Kanižai i Ervin Rožnjik članovi kluba Spartak iz Subotice, a sa njima je bio i reprezentativni i klubski trener Stipan Vert.

Poslednjeg dana takmičenja, naši reprezentativci su ostvarili velike rezultate. Prvo je u disciplini juniora do 20 godina nastupio Tamaš Kajdoči, u kategoriji +105kg, i sa novim državnim rekordom u izbačaju izbačaju sa 210kg osvojio 2. mesto i srebrnu medalju. Potom u trzaju sa 163 kilograma osvaja 3. mesto i bronzanu medalju. Takođe osvaja i 3. mesto i bronzanu medalju u biatlonu sa 372 kilograma. Da napomenemo da Tamaš ima samo 18 godina, i pred njim je očito velika budućnost.

„Veoma sam radostan, posebno zato što je konkurencija bila jača nego što je iko očekivao. Tri medalje na Evropskom prvenstvu, o tome sam do sada samo sanjao. Hvala mom treneru Vertu. Hvala Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu i mom savezu, koji su nam omogućili da se dobro pripremimo“ – zadovoljno je rekao Tamaš.

U discplini mlađih seniora do 23 godina, nastupio je njegov brat 22-godišnji Tivadar Kajdoči, u kategoriji +105kg. Tivadar je sa ličnim rekordima zauzeo 5. mesto u biatlonu sa 368 kilograma, ali je osvojio i bronzanu medalju u izbačaju sa 203 kilograma.

Takmičar Ervin Rožnjik ostvario je sledeće rezultate: trzaj 7.mesto, izbačaj 4. mesto, biatlon 6. mesto. Dok je Aron Kanižai Evropsko prvenstvo završio na 15. mestu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je mladim dizačima tegova:

Srpski sportisti postigli su istorijski uspeh na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova za juniore i mlade seniore. Četiri medalje su ogroman uspeh i mnogo obećavaju. Upravo su oni mlade nade ovog olimpijskog sporta. Tek vam sada predstoji teška borba, veliki trud i rad kako biste još više napredovali, ali ja verujem u vas i ne sumnjam da ćete nas u budućnosti još mnogo puta opradovati. Svaka čast momci!“

I mi se pridružujemo čestitkama ovim mladim momcima.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login