Budimo humani i pomozimo malom Vuku

HUMANOST  
Budimo humani i pomozimo malom Vuku

HUMANOST JE SADA NA DELU

Da je sudbina važan faktor u životu svima nam je poznato, ona određuje naš početak i dalji tok života. Malom Vuku Grujičiću sudbina nije bila naklonjena njegovim rođenjem, ali od srca želimo da sudbina okrene onu bolju stranu i da mu dozvoli da živi i uživa u svom životu.

Čim se rodio nastale su komplikacije, prstići su mu bili spojeni, nije odmah progledao, problemima sa plućima i krvarenjem na mozgu, i uz sve to lekari mu nisu davali velike šanse da preživi. Rođen je sa 470 grama, bio je jedna od najmanjih beba rođenih u Srbiji. A da li je trebalo da bude tako, pitanje je koje traži odgovor:

„Vuk je rođen 25. maja 2012. godine u GAK Višegradska. Do prevremenog rođenja došlo je greškom lekara, jer je doktorka koja je vodila moju trudnoću na poslednjem pregledu previdela da sam otvorena tri prsta i da mi je plodova voda zamućena. U stvari, zapisala je sve u karton, ali je `zaboravila da mi kaže`“ – priča Aleksandra Grujičić, majka malog Vuka iz Beograda.

Sa bezbroj problema, Vuk je prvu godinu svog života proveo u bolnici, a po izlasku iz bolničke sobe, pojavili su se problema na plućima i zbog toga dugo je bio na kiseoniku. Od kako su ga skinuli sa kiseonika, počeo je da napreduje. Čak i kada je prošlo nekoliko meseci i kada se videlo da se dete bori, svi su bili negativni, i nisu mu davali velike šanse. Ali kraj njega su bili njegovi roditelji koji su mu davali nadu, mazili ga pričali mu dečije priče, pevali mu pesmice i… A znali su zaplakati i zbog doktora, koji su im objašnjavali da će Vuk biti biljka i savetovali da je bolje da živi u nekoj ustanovi a oni da nastave život jer su mladi.

Sada kada se Vuk oseća bolje, najponosniji je njegov tata Stojan a to je izrazio tako što je svoj nalog na Tviteru nazvao „Vukov ponosni tata“.

Vuk danas ima tri i po godine, cerebralnu paralizu, hidrocefalus, refluks i dioptriju minus 17. Ne može da jede i da pije vodu sam. Da bi prohodao i progledao, potrebne su mu vežbe i operacija očiju u Rusiji.

A za sve te operacije i lečenje potreban je novac, za njegove roditelje prevelikih 10.600.573 dinara.

Za njih je to mnogo, a da li je za nas koji želimo da pomognemo, da li je mnogo da se jedan dan uzdržimo od nekog sitnog zadovoljstva i taj novac doniramo na Vukov žiro račun, da mu pomognemo i omogućimo da živi. I 5 dinara je velika pomoć, a toliko valjda možemo!

A vi koji ste rođeni u sretna vremena setite se da je Vuk rođen 25. maja na Dan mladosti, pomozite mu da i on sazna i doživi svoju mladost.

Budimo humani

Računi:
Dinarski: 160-429508-03
Devizni: 00-540-0001250.8
IBAN: RS35160005400001250815
Upisi 117 i posalji SMS na 3030

http://www.budihuman.rs/edonate/index/117.html



Jedan odgovor na temu "Budimo humani i pomozimo malom Vuku"

  1. Pingback: Dobri ljudi sakupili skoro sav novac za lečenje malog Vuka Grujičića | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login