Odbojkaši Srbije posle preokreta savladali Estoniju i plasirali se u četvrtfinale Evropskog Prvenstva

ODBOJKA  
Odbojkaši Srbije posle preokreta savladali Estoniju i plasirali se u četvrtfinale Evropskog Prvenstva

SJAJNE VESTI DONOSE ODBOJKAŠI SRBIJE

Odbojkaška reprezentacija Srbije u veoma teškom meču, kako za njih tako i za gledaoce pored malih ekrana, uspela je da odoli ekipi Estonije i posle prva 2 izgubljena seta uspela da pobedi. Odbojkaši su na kraju slavili rezultatom 3:2 po setovima 21:25, 14:25, 25:8, 25:22 i 15:13 i zakazali meč četvrtfinala sa Francuskom.

TOK MEČA

#Prvi set#
Prvi set počinje loše po našu ekipu, previše je nervoze i u prijemu i u napadu, pa su usled grešaka na prvi tehnički tajm-aut otišli sa 4:8. Estonci ne odustaju 4:9. Seriju od pet poena prekinuo je Ivović, pa je usledila serija naše sleekcije. Brzo se naša selekcija vratila u igru, ali Estonci ne popuštaju, veoma su koncentrisani na igru, i na drugi tehnički tajm-aut odlaze pri vođstvu 14:16. Činilo se da se vraćamo u igru, ali onda pravimo neshvatljive greške, čak sedam servis grešaka i šest u polju, što je previše – previše je. Imali su Estonci i pet poena viška u finišu seta 15:20, ali smanjili smo na 21:23 međutim do preokreta nije došlo. Konačnih 21:25 i Estonci vode 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Naredni set ne donosi promenu u igri. Estonija je ponovo krenula znatno bolje, pa je Grbić morao da brzo zatražio tajm-aut 3:6. Znatno motivisanije trenera naše selekcije nije dovelo do rezultata. Estonija je na terenu imala i veću podršku sa tribina, pa je brzo stigla i do pet poena prednosti 5:10. Ne deluje dobro, nikako da se konačno konsolidujemo, a Estonija ne posustaje. Došli su do neverovatnih osam poena prednosti 7:15, što im je dalo krila, igraju kao u transu, a i sreća ih služi. Ukratko sve im je polazilo za rukom, pa su brzo rešili i ovaj set 14:25 i podižu vođstvo na velikih 2:0 u setovima.

#Treći set#
Da li je ovo kraj, mi smo na kolenima, možemo li se vratiti u meč? Stotinu je pitanja, a sledeći set daće odgovor.
Pitanje je da li i Estonci mogu nastaviti u ovom tempu, krenuli smo u lov na faktički nemoguće. Počelo je kako smo priželjkivali, Atanasijević koji je mnogo falio u prva dva seta se razigrao na startu trećeg. Posle nekoliko njegovih servisa i smečeva Srbija je stigla do 7:2. Mnogo lakše je Srbija u tim trenucima dolazila do poena, lako je i uvećevala prednost naša selekcija i praktično je set rešen već na sredini 12:4. Iz bloka smo došli do velikih 14:4 i konačno su „orlovi“ sredinom trećeg seta počeli da liče na sebe. Slagale su se kockice, igrali smo strpljivo, požrtvovano, bacali se po terenu za svaku loptu što je odmah donelo i ogroman pomak u igri. U tom ritmu su istrajali do kraja i sa 25:8 rešili ovaj set i smanjili na 1:2 u setovima.

#Četvrti set#
Krećemo u četvrti set, lakše se diše, pa valjda je i protivnik poljuljan. Krećemo – sa srećom momci. Izuzetno je važan start četvrtog seta. Nastavljamo sa dobrom igrom, ali je i Estonija zaigrala bolje u odnosu na treći period. Kontrolisali smo igru, pošto su i dalje bili razigrani Atanasijević i Ivović, koji su uspešno napadali uz vrlo dobar prijem 5:3. Na prvom tehničkom tajm-autu imali smo +3 za 8:5. Nije se Estonija predavala, uspevala je da zadrži rezultatski priključak i na taj način je stvarala pritisak selekciji Srbije koja nije imala prava na grešku. Estonci se nisu predavali, već su se hrabro borili želeći da izbegnu peti set ali su „orlovi“ uspeli da na drugi predah odu sa 16:14. Da se razbije neizvesnost pobrinuli su se iskusni Nikola Kovačević i Atanasijević koji su poentirali za 19:15 i sve izvesniji odlazak u odlučujući set. Uspeo je naš tim da prebrodi malu krizu sredinom četvrtog seta i u finišu odigra najbolje kada je bilo najpotrebnije. Atanasijević je poentirao za 21:16 posle kontre, a Estonija do kraja nije uspela da se vrati 25:22 i izjednačenje 2:2.

#Peti set#
E, sad je na redu taj peti odlučujući set. Set gde se traži iskustvo, velika želja za pobedom, je počeo. Nadajmo se da su svi aduti u našim rukama. Taj-brejk nije počeo kako treba, jer su Estonci odličnim servisima poveli sa 2:4, ali smo posle tajm-auta uspeli i preko Atanasijevića došli do izjednačenja 4:4. Uspeli smo uspešnim smečom Ivovića po bloku da dođemo do preokreta i 6:5, ali je nastavljena izuzetno dramatična borba. Sve teške lopte uspešno je odlični Atanasijević pretvarao u poene 7:6. Vraćaju Estonci rezultat na egal 9:9. E ovo više nije meč za gledanje onima koji imaju srčane probleme, poen za poen igralo se sve do greške Estonije kojom je Srbija povela sa 11:9. Ipak, Estonija se odmah vratila i izjednačila je na 11:11. Igrali su Estonci na ‘sve ili ništa’, pokušavali su snažnim servisima da dođu do pobede, a izuzetno važan poen osvojio je Nikola Kovačević za 13:12. Pomogli su nam Estonci, u igri nerava popuštaju, napravili su prelaz za 14:12  i imamo dve meč lopte. Prvu propuštamo servis greškom, a drugu šansu rešava Atanasijević čiji je smeč od bloka otišao u aut za 15:13 i konačnih 3:2.

Za sve koji posle 0:2 nisu verovali u ovaj uspeh poruka: Mi se nikada ne predajemo, morate verovati u nas!

Čestitke našim momcima, uz poruku da igru podignu na mnogo bolji nivo u meču sa Francuskom.

SREĆNO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login