Jelena Janković i Viktor Troicki prošli u naredno kolo

TENIS  
Jelena Janković i Viktor Troicki prošli u naredno kolo

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira u Hongkongu koji se igra se za nagradni fond od 250.000 dolara. Za protivnicu je imala kvalifikantkinju i 149. teniserku sa WTA liste  Rumunku Anu Bogdan, i rešila je meč u svoju korist sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2.

U prvom setu Jankovićeva je uspela da napravi dva brejka, ali i protivnici polazi za rukom da napravi jedan brejk. Ipak Jelena opravdava ulogu favorita i rešava prvi set sa 6:4 i dolazi u vođstvo 1:0.
Drugi set kreće neočekivano loše po Jelenu, Bogdanova joj uzima brejk i dolazi do vođstva 0:2. To je naljutilo Džej-Džej, „uzima reket u svoje ruke“ i zaredom uzima šest gemova, rešava i set i meč 6:2 i konačnih 2:0 posle sat i 25 minuta igre, i tako se plasirala u naredno kolo.
U drugom kolu, Jankovićeva će igrati protiv Australijanke Anastasije Rodionove, 255. igračica sveta, koja je sa 6:4, 7:5 u prvom kolu eliminisala francusku kvalifikantkinju Irinu Raialsion.

Srpski teniser Viktor Troicki je uspešno startovao na turnir koji se igra u Šangaju za nagradni fond od 7.021.335 dolara.
Viktor Troicki je za protivnika imao svog saigrača u dublu Urugvajca Pabla Kuevasa. Pošto se jako dobro poznaju Urugvajac ga je iznenadio i osvojio prvi set sa ubedljivih 6:2. Probudio se Trojicki igrao je sve bolje, napravio je brejk pri rezultatu 4:4. Potvrdio je Troicki brejk prednosti i dobio je set sa 6:4 i uspeo da izjednači na 1:1 u setovima. I drugi set je uspeo da reši na sličan način tako da je posle tačno dva sata igre preokretom došao do trijumfa.

Sledeći protivnik mu je Švajcarac Stan Vavrinka, koji je kao četvrti nosilac bio slobodan u uvodnoj rundi nadmetanja, sa kojim se do sada sastajao dva puta i oba puta izgubio.

Čestitke i Džej-Džej, i Viktoru Troickom. Nadamo se da će uspešno nastaviti takmičenje na turnirima.

SREĆNO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login