Novak Đoković nastavio da „melje“ svoje protivnike i u Šangaju

TENIS  
Novak Đoković nastavio da „melje“ svoje protivnike i u Šangaju

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Novak Đoković je uspešno startovao na turniru u Šangaju. Nakon Pekinga, Novak je svog prvog protivnika, Slovaka Martina Kližana, savladao za 63. minuta prepustivši mu samo 3 gema – rezultat 2:0, a po setovima 6:2 i 6:1. Ovo je drugi susret ove dvojice igrača, i to ove godine u Majamiju, kada je Novak slavio uz izgubljeni set sa 6:0, 5:7, 6:1.

Nole je u prvom kolu bio slobodan, a u osmini finala se sastaje sa Felisijano Lopezom iz Španije koji je u tri seta (2:1) bio bolji od Austrijanca Dominika Tijema, po setovima 6:7 (4:7), 7:6 (8:6) i 6:3.

TOK MEČA

#Prvi set#
Već početkom meča Đoković je imao problema sa sočivom, što Slovak koristi i ne dozvoljava Novaku da se „odlepi“, ali ipak sreća je poslužila našeg igrača kada je lopta udarila u mrežu i prešla na polovinu iznenađenog suparnika, što je bilo dovoljno za vođstvo 1:0. Drugi gem teče u potpunoj dominaciji Đokovića, odmah pravi 15:40, i onda je naterao Kližana na grešku sa osnovne linije, za brejk i vođstvo od 2:0. Brejk je odmah potvrđen, odličnom igrom koju pruža najbolji igrač na svetu, i pravi novi brejk bez izgubljenog poena i na semaforu je 4:0.
Delovao je Slovak u tim trenutcima izgubljeno, shvatio je da mu je protivnik „veliki igrač“ no nije se predavao pa je u petom gemu, pri nerešenom rezultatu, Slovak pao na tlo, a Đoković sa mreže poslao lopticu u aut, prednost za Križana, koji u narednoj razmeni udaraca pretvara u brejk 4:1. Na krilima sreće Slovak potvđuje osvojeni brejk i smanjuje na 4:2.
Sledeći gem Đoković ulazi skoncetrisan na igru sa osnovne linije, kontroliše poteze protivnika od prvog do poslednjeg poena, i povećava prednost na 5:2. Kližan je na servisu, da bi ostao u prvom setu mora ga rešiti u svoju korist. Nošen tim teretom pravi greške pa Novak ima dve set lopte koje ne koristi, poslavši ih u aut, ali je zato treću loptu iskoristio za 6:2 i vođstvo 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Ovaj set Nole počinje dobrim servisima, brzom i dominantnom igrom protiv 44. igrača sa ATP liste i za čas ostvaruje prednost od 3:0. Kako je Kližan u tom, Noletovom servis-gemu, vodio sa 15:30, a ipak nije sprečio najboljeg na svetu da mini-preokretom nastavlja da uvećava svoj saldo, Slovak je prilično „olupao“ reket o beton pred nastavak duela. To mu nije bio od pomoći, naravno.
Delovo je Slovak nemoćno jer nije mogao da pronađe rešenje, a Nole je nastavio da igra majstorski sa osnovne linije. Rizikovao je minimalno i prednost je rasla iz minuta u minut. Novi brejk, pa onda odličan servis-gem dobijen „sa nulom“ i već je 5:0. Uz malo opuštanje Đokovića Slovak dobija svoj gem servis i to je sve od njega za danas, jer Novak svoj gem servis ekspresno rešava 6:1 i konačnih 2:0.

Osmina finala je obezbeđena, idemo dalje u nove trijumfe, na redu je Španac Felisijano Lopez.

Na žalost drugi srpski teniser Viktor Troicki, nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira masters serije u Šangaju. Izgubio je meč u drugom kolu od Stana  Vavrinke rezultatom 2:0 po setovima 7:6 (7:3) i 6:3.
Troicki je započeo ovaj duel siguran u svoj servis-gem, poveo je sa 4:1, ali iskusni Vavrinka je tada počeo svoj siloviti juriš. Dolazi do izjednačenja, a kako je nastavio sa odličnim igrama stiglo se do taj-brejka. U taj-brejku Švajcarac je dominirao osvojio je prva tri poena, nedugo zatim i stigao do konačnih 7:3.
Nastavio je Vavrinka i u drugom setu, osvojio je četiri od uvodnih pet gemova, a potom sprečio Viktora da napravi brejk u sedmom gemu, i sa 6:3 rešio drugi set i plasirao se u osminu finala turnira u Šangaju. A tamo ga čeka Marin Čilić, 14. nosilac koji je u hrvatskom derbiju deklasirao Bornu Ćorića sa 6:1 i 6:2.

NOLE, SREĆNO U NASTAVKU!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login