Bez milosti: Novak Đoković „počistio“ i Felisijana Lopeza

TENIS  
Bez milosti: Novak Đoković „počistio“ i Felisijana Lopeza

SJAJNE VESTI IZ ŠANGAJA

Srpski ekspres tutnji Šangajem – ovaj puta izbačen je Španac Felisijano Lopez sa 2:0 u setovima 6:2 i 6:3, za samo 74. minuta igre na terenu.

Da li je na kineskom tlu vazduh toliko dobar da odgovara Đokoviću – to ne znamo, ali jedno sigurno znamo – Nole melje sve pred sobom, a to je danas okusio i Lopez.
Verujemo da Lopez „sanja“ našeg Noleta jer mu je on noćna mora, impozantnih 8 mečeva i svih 8 pobeda „svetskog broja 1“.

U četvrtfinalu Novak će igrati sa boljim iz duela Rišara Gaskea iz Francuske i Australijanca Bernarda Tomića.

TOK MEČA

#Prvi set#
Počeo je meč i odmah je Novak lagano stigao do 1:0, a na servis gemu Lopeza Novak dolazi do tri brejk šanse 0:40. Međutim Lopez uspeva da dobije tri servisa i prvi put na svom servisu dođe do prednosti pa asom realizuje prednost u dobijen gem za 1:1. Zatim slede tri gema koji su teniseri na svoj servis osvajali bez problema, tako da je rezultat 3:2. Trudi se Lopez da svojom igrom pokaže da nije zalutao u osminu finala turnira.
U šestom gemu Đoković dolazi do 0:30, no Španac je uspeo da izjednači na 30:30. Novak dolazi do brejk šanse, prvu šalje u mrežu, drugu Španac osvaja sjajnim drop šotom. Na kraju osvaja brejk duplom greškom protivnika i to je 4:2. Umalo da vidimo ribrejk, ali naš igrač je ponovo bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, nije se predavao ni kada je Lopez imao 40:0, i sa pet vezanih poena osvoji vrlo važan gem, koji ga dovodi na korak od osvajanja prvog seta 5:2. Kreće Nole još agresivnije, sve što pokuša Španac na vreme mu odgovori i zatim koristi drugu gem i set loptu 6:2, i vođstvo 1:0.

#Drugi set#
Prvi gem bez problema 1:0. Novak je već u drugom gemu drugog seta zapretio oduzimanjem servis gema imao je 15:40, ali se Lopes izvukao zahvaljujući sjajnim servisima, izjednačenje 1:1. Sigurnom igrom Nole osvaja svoj gem, ali ne propušta drugo priliku za brejk, dva puta u nizu Lopez je izlazio na mrežu posle servisa i slao je bekhend voleje u aut za 15:40. Onda je usledio još jedan uspešan lob Novaka i brejk za vođstvo 3:1.
Sledi potvrda brejka i Lopez je siguran na svom servisu 4:2. Slede tri gema u kojima svaki igrač uzima svoj servis gem, a Nole je imao šansu da ranije okonča meč jer je na 5:2 propustio dve meč lopte, ali na kraju pogled na semafor i rezultat se sija: 6:3, i konačnih 2:0.

Šta reći po završetku meča, Đoković je još jednom demonstrirao neverovatno kretanje i defanzivu, nekoliko puta dobio je „izgubljene“ poene, a lobom je u četiri-pet navrata ostavio Lopesa u neverici, i sve su to odlike velikog igrača.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login