Crvena Zvezda ubedljiva protiv Strazbura u prvom kolu Evrolige

KOŠARKA  
Crvena Zvezda ubedljiva protiv Strazbura u prvom kolu Evrolige

SJAJNE VESTI ZA NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE

Krenuli su košarkaši crveno-belih silovito na startu Evrolige, savladali su u Beogradu ekipu Strazbura sa 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11), i bolje se nije moglo početi.

Vredelo je doći na ovu utakmicu u kojoj su igrači srpskog šampiona nošeni na krilima svojih vernih navijača održali čas košarke ekipi Strazbura.

TOK MEČA

#Prva četvrtina#
Prva četvrtina i prve poene postižu gosti preko Kajla Vimsa, a za Zvezdu Rajan Tompson sa prodorom poentira. Deluje igra domaćina smušeno a Mekel i Skorcijanitis kao da su se utrkivali ko će napraviti više grešaka. U tim trenutcima Strazbur diktira tempo, no njihova igra ne daje neke rezultate. Ipak u petom minutu su imali prednost 6:10, što je nateralo trenera domaće ekipe da zatraži i prvi tajm-aut. Menja Radonjić Skorcijanitisa i uvodi u igru Majka Cirbesa, i to donosi osveženje, konačno je Crvena Zvezda počela da izgleda onako kako to navijači žele. Odlični Nemac je do kraja prve deonice upisao osam poena, a imao je podršku od Tompsona, pa su crveno-beli polako stizali prednost protivnika, koja je na kraju prve četvrtine bila samo jedan poen – 19:20.

#Druga četvrtina#
Nastavak utakmice daje rezultate i po prvi put crveno-beli dolaze do prednosti. Bekovski tandem Jović i Gudurić je delovao dobro, a Cirbes je nastavio da dominira ispod koša, 24:22. U tim momentima Zvezdi u pomoć pristiže najjači igrač, publika koja ih bodri iz sveg glasa, tresla se Kombank arena, a domaći to uzvraćaju na najbolji način. Svi su zaigrali odlično, naročito je Cirbes dominirao, koji je upisao 14 poena za kratko vreme, 31:24. Nemoćni su Francuzi u ovim momentima, nikako ne uspevaju poentirati, a crveno-beli su polako dizali razliku. Domaćim igračima je odgovarao i brz ulazak u bonus gostiju, pa su poene beležili mahom sa linije slobodnih bacanja. U 18. minutu Jović pogađa trojku i već je dvocifrena razlika, 37:26 i druga četvrtina pripada domaćinu a na poluvreme odlaze sa plus 11 za  43:32.

#Treća četvrtina#
Početak drugog poluvremena bio je sličan starta utakmice, crveno-beli su igrali loše – bez ideja, ali na sreću Strazbur to nije koristio da se potpuno vrati u meč. Vladimir Golubović je sa četiri vezana poena vratio rezultatsku neizvesnost, ali domaći su i dalje imali prednost, koja je u 25. minutu iznosila 49:42. A onda sledi period kada Zvezda pokazuje svoje pravo lice, usledila je prava mala minijatura Cirbesa koji je u stilu beka presekao dodavanje rivala istrčao kontru i zakucao. U sledećem napadu preslikana situacija. Ovoga puta je egzekutor bio Jović. Nova ukradena lopta i zakuvacanje, gledaoci su u delirijumu, „Arena“ odjekuje od pesme i aplauza, nošeni na tim krilima domaćini nastavljaju da diktiraju ritam i sa nekoliko kontra napada ponovo dolaze na pristojnih plus 13 na 57:44. Igraju naši momci odlično pa treću četvrtinu završavaju sa 62:48.

#Četvrta četvrtina#
Igra se još poslednjih 10 minuta utakmice a crveno-beli su lagano uspevaju da održe prednost. Iz fantastične odbrane Zvezda je odlično razvijala kontre. Sjajno zakucavanje Jovića donelo je domaćima najveću razliku od početka susreta. 66:48. Izgubili su se Francuzi na terenu, sve ono što im je pre polazilo za rukom sada ne ide. Prednost crveno-belih se uvećava i iznosi velikih plus 20, a na kraju utakmice na semforu je pisalo 81:59. Zvezda je majstorski uspela da ostvari veliku pobedu na startu koja će možda biti odlučujuća za plasman u Top 16.

Najzaslužnij za ovu veliku pobedu su Cirbes koji je meč završio sa 18 ubačenih koševa, Mitrović je dodao 13 (sve u drugom poluvremenu), dok je Jović postigao 12 poena.

SREĆNO U NASTAVKU!
BRAVO! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login