Jelena Janković odličnom igrom ušla u polufinale Hong Konga

TENIS  
Jelena Janković odličnom igrom ušla u polufinale Hong Konga

SJAJNE VESTI DONOSI JELENA JANKOVIĆ

Da li Džej-Džej ide stopama „svetskog broj 1“ saznaćemo uskoro. Za sada je jedno sigurno i ona je došla do polufinala bez izgubljenog seta. Impresivno, nema šta! Sa druge strane mrežice je bila Ruskinja Darija Gavrilova, trenutno 36. igračica na WTA listi, kojoj Jelena nije dozvolila u čitavom meču da uzme više od dva gema 6:1 i 6:1 za konačnih 2:0.

Sledeća protivnica Jeleni za ulazak u finale je treći nosilac Amerikanka Venus Vilijams, inače 14. na svetskoj listi, koja je kao i Jelena, identičnim rezultatom, ispratila u gledalište Francuskinju Aliz Korne sa 6:1, 6:1. Poslednji put njih dve su se sastale sad već davne 2012. godine na turniru u Čarlstonu kada je slavila Vilijamsova sa 7:5, 6:0. Biće ovo, nadamo se, dobar meč. Uz to ide činjenica da će ovo biti njima 13. međusobni duel, a trenutni skor je nerešen 6:6. Kojoj će 13 biti srećan broj saznaćemo danas, mi navijamo da to bude na Jeleninoj strani.

Drugo polufinale je meč dve iskusne teniserke Australijanke Samante Stosur i Nemice Angelike Kerber.

Jelena je u meču sa Gavrilovom pokazala da je igračica na koju se još može računati i igračica koja je sposobna da pobeđuje i vredno skuplja bodove da bi popravila bodovni saldo na WTA listi. I posle ovog turnira na njen konto idu novi bodovi, a tek ako osvoji turnir biće još bodova i moralne satisfakcije.

Početak prvog seta, kao i kraj istog je tako brzo prošao da se gledaoci nisu uspeli snaći. Jelena je krenula ofanzivno i sigurno, a Ruskinja joj je uspela uzvratiti za 1:1. Džej-Džej pali motore, dodaje gas uzima pet gemova za redom i pravi dva brejka, Gavrilova se nije ni osvestila a kad je pogledala u semafor shvatila je da je prvi set gotov 6:1 za Jelenu i 1:0 u setovima.

Već drugi set donosi prividnu neizvesnost. Prva dva gema idu brejk za brejkom, a zatim potvrda brejka od strane Jelene tako da peti gem donosi razrešenje meča. Imala je Jankovićeva četiri prilike da oduzme servis rivalki, i sve ih je propustila, ali petu šansu ne propušta, pravi brejk i uspeva da povede sa 4:1. U tim trenutcima Ruskinja je svesna da joj je danas loš dan, ne pruža jači otpor što Džej-Džej koristi osvaja dva sledeća gema i posle svega sat vremena i 18 minuta meč je rešen, ponovo sa 6:1 za 2:0 ,i plasman u polufinale.

Osim bodova turnir u Hongkongu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.

Napred JELENA i neka ti 13 bude srećan broj!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login