Konkurs likovnih radova i fotografija „U pokretu“ u Zaječaru

HUMANOST, UMETNOST  
Konkurs likovnih radova i fotografija „U pokretu“ u Zaječaru

SJAJNE VESTI

Projekat: „Šetnjom do pobede: #150MinutaDoPobede“ realizuje se u okviru programa „Mladi su zakon – Istočna Srbija“.
U realizaciji programa učestvuju i partneri : „Jazas“ Požarevac, Udruženje građana „Šansa“ i „Timočki omladinski centar“. Motiv projekta jeste edukacija mladih o značaju prevencije u borbi protiv dijabetesa, kao i isticanje značaja šetnje i fizičke aktivnosti u prevenciji dijabetesa.

Još jedna od niza aktivnosti u sklopu projekta „Šetnjom protiv dijabetesa: #150MinutaDoPobede“ jeste i konkurs likovnih radova i fotografija pod nazivom „U pokretu“. Realizacija konkursa je predviđena za termin od 15. do 24. oktobra 2015. godine. Pristup konkursu imaju sva lica koja su zainteresovana za ovaj vid umetnosti.

Detalji konkursa i propozicije su sledeće:
– Svi likovni radovi mogu biti urađeni na maksimalnom formatu na blok 2, i dozvoljene su sve tehnike slikanja a dostavljaju se putem pošte na adresu: OPSD Dragan Radosavljević, Ulica Save Kovačevića 37c, Zaječar sa naznakom za konkurs ili doneti lično u koverti na recepciju Hotela „Srbija TIS“.
– Na poleđini rada mora biti naznačen: Naziv rada, ime i prezime autora, kontakt telefon. Maksimalni broj radova koje može dostaviti jedan učesnik je: 3 (tri ).
– Fotografije se dostavljaju na mail: setnjomprotivdijabetesa@gmail.com u tekstu maila moraju biti naznačeni isti podaci.
– Maksimalni broj fotografija koje može dostaviti jedan učesnik je: 3 (tri).
– Rad – Fotografija treba da predstavlja kretanje, pokret, fizičku aktivnost, a u cilju promovisanja fizičke aktivnosti kao oblika prevencije šećerne bolesti.

Odlukom komisije najbolji radovi biće izloženi na humanitarnoj licitacionoj prodaji radova / fotografija prispelih u konkursu. Licitacija će se održati 26.10.2015. godine u Omladinskom centru u Zaječaru, sa početkom u 18 časova. Tri najbolja rada biće prigodno nagrađena.
Samim učešćem u ovom konkursu učesnici daju doprinos širenju svesti o značaju prevencije u borbi protiv dijabetesa.

Da podsetimo na predhodne uspešne aktivnosti projekta Šetnjom protiv dijabetesa #150MinutaDoPobede.

* Nedavno, tačnije u sredu, 7. oktobra na stazi zdravlja „Bastioni“ na Kraljevici postavljene su table sa edukativnim i motivacionom porukama, zatim „drvo tvrđava“ – putokaz na platou kod Sportske hale, sa željom da se probudi svest Zaječarcima i ujedno da ih motiviše da saznaju nešto više o zaječarskim bastionima, kao i da prošetaju do ovih atraktivinih spomenika.

* U petak 9.oktobra je održano treće javno predavanje ne kojem je bilo reči o uticaju stresa na zdravlje i stresu kao uzročniku šećerne bolesti da bi se građanima detaljnije obrazložilo koliko su ovi faktori štetni po zdravlje.

* U nedelju 11. oktobra održana je centralna manifestacija projekta tj. druga zajednička šetnja. Okupljanje je bilo predviđeno na platou kod Sporske hale u 9 časova nakon čega je usledelo svečano otvaranje manifestacije sa prigodnim kulturno-umetničkim programom u izvedbi KUD „Nikola Pašić“ iz Zaječara.
Šetnja se organizovala na relaciji Sportska hala – Istočna tvrđava – Zapadna tvrđava – Magura – Feliks Romulijana. Obezbeđen je bio i besplatan ručak na Romulijani, kao i prevoz do Zaječara.
Na lokalitetu Felix Romuliana KUD „Romulijana“ iz Gamzigrada organizovan je i prigodan program i prezentovati narodne igre iz ovog kraja.

* Na četvrtom po redu održanom predavanju u utorak 13. oktobra u Omladinskom centru u Zaječaru bilo je reči o značaju fizičke aktivnosti i ulozi aktivnosti u prevenciji dijabetesa i drugih hroničnih bolesti.

* Dr Snežana Ćosić je na predavanju saopštila da je prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, dva miliona smrtnih slučajeva godišnje posledica fizičke neaktivnosti. Akcenat je stavila na redovnost fizičke aktivnosti jer je ona sama presudna za očuvanje zdravlja i poboljšanje kvaliteta života.

U okviru projekta „Šetnjom protiv dijabetesa #150MinutaDoPobede“ poslednje predavanje je  zakazano za 22.oktobar.

U petak, 23. oktobra u Omladinskom centru u Zaječaru biće održana humanitarna svirka „Lemon tree party“ u izvođenju benda Rock Star, a cena ulaznice je simbolična, samo 1 limun.

Dan kasnije, u subotu 24. oktobra na Gradskom trgu u Zaječaru biće realizovana promocija zdravih stilova života u okviru projekta Šetnjom protiv dijabetesa. Za tu priliku aktivisti OPSD „Dragan Radosavljević“ svim posetiocima deliće besplatno limunadu a svi koji budu hteli imaće priliku da provere nivo šećera u krvi.

Početak promocije je u 8 i 30.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login