Nikola Jokić postaje lider Denver Nagetsa

KOŠARKA  
Nikola Jokić postaje lider Denver Nagetsa

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Nikola Jokić je ovog leta odlučio da prihvati ponudu čelnika Denver Nagetsa i otišao da se oproba u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu – NBA ligi. Koliko je odlučan da uspe dokaz je da je smršao čak 15 kilograma, nije se odazvao na poziv selektora reprezentacije, već se vredno pripremao sa svojom ekipom za prvenstvo najjače lige.

Nikola Jokić, rođen je 2. septembra 1995. godine u Somboru. Od malih nogu počeo je da trenira košarku u dresu Vojvodine Srbijagas, i igra na pozicijama krilnog centra i centra, a svoju profesionalnu karijeru započeoje 2013. godine u Mega Vizuri. U sezoni 2014-2015 proglašen je za najkorisnijeg igrača u takmičenju Jadranske lige. Sa reprezentacijom Srbije u kategoriji do 19 godina na Svetskom prvenstvu 2013. godine održanom u Češkoj osvaja srebrnu medalju. Svojim kvalitetom i dobrim igrama uspeo je da privuče pažnju stručnjaka iz NBA lige i 2015. godine potpisuje četvorogodišnji profesionalni ugovor sa ekipom Denver nagetsima.

Počela su takmičenja u predsezoni NBA lige, a Jokić je u svom debiju u najjačoj ligi na svetu, u prvoj utakmici protiv ekipe Klipersa uspeo da pruži solidnu partiju i postigne 14 poena, a sledeći predsezonski meč protiv ekipe Dalasa sa manjom minutažom u igri postiže osam poena.
Već na utakmici protiv Čikago bulsa, gde je njegov tim pobedio sa 112:94, pokazao je dobru igru, i opravdao očekivanja čelnika svog kluba Denver nagetsa. Jokić je uspeo da postigne 14 poena,  šutirajući 6 od 9 iz igre, a ostvario je i pet skokova, te tri „krađe“ za nepunih 20 minuta koliko je kao rezerva proveo u igri.

Na gostovanju NBA šampionu, Golden Stejtu, njegova ekipa ostvarila je pobedu od 103:114, a Jokić nije uspeo da pruži zapaženiju igru, a razlog je taj što je ovaj put proveo samo 12 minuta protiv šampionske ekipe. Uspeo je da postigne „skromnih“ pet poena, dva od tri upućena šuta ka košu iz igre, i ubacio jedno od dva slobodna bacanja. Takođe, imao je tri izgubljene lopte, jednu asistenciju i četiri skoka.
Denver nagetsi su ostvarili veliku pobedu protiv ekipe Feniksa u predsezonskoj proveri od 106:81, a Jokić je dobio priliku da provede ponovo 20 minuta na terenu i ostvario je zapažen učinak. Poentirao je 19 puta, a briljirao je u slobodnim bacanjima 6 od 6, fantastičan učinak u šutevima za dva poena 5 od 5, solidan šut za tri poena 1 ubačena trojka od 2 pokušaja ali i šest faulova, zbog čega je pre planiranog vremena morao da napusti igru.

Još jedan naš reprezentativac Boban Marjanović je debitovao za San Antonio. Njegova ekipa je poražena na gostovanju od ekipe Sakramento Kingsa sa 95:92,a Marjanoviću je ovo bila treća predsezonska utakmica, dobio je šansu da provede nepunih 11 minuta na terenu, a kao rezerva je postigao dva poena, ubacivši jedan od svoja dva šuta. Imao je i dve blokade, jednu osvojenu loptu, jedan skok, dok je triput izgubio loptu.

Kreće nova NBA sezona 27. oktobra, i naši igrači žele da se dokažu i nadamo se da će sva trojica zaigrati i pružiti dobre partije već u prvom kolu najjače ligi sveta. Bjelica sa svojom Minesotom gostuje Lejkersima, Marjanović sa ekipom San Antonija gostuje Oklahomi, a Nikola Jokić i Denver Nagetsi biće gosti Hjustona.

Poželećemo im dobre nastupe za svoje nove ekipe.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login