Humanitarni kros pod nazivom „Za srećnije detinjstvo“ održan u Gornjem Milanovcu

HUMANOST, OSTALI SPORTOVI  
Humanitarni kros pod nazivom „Za srećnije detinjstvo“ održan u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu 3. oktobra 2015. godine održan je opštinski kros „Za srećnije detinjstvo“, u kojem su učestvovali mladi iz ove opštine.

Humanitarni kros je održan pod sloganom „Imamo cilj – da dođemo na start“, a na njemu su učešće uzeli učenici osnovnih i srednjih škola. Pre početka trke takmičari su bili podeljeni po kategorijama na osnovu uzrasta i rezultata prethodnih takmičenja, tako da je po deset prvoplasiranih učenika iz svih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine izašlo na start.

Da samo učenici ne budu učesnici ovog humanitarnog krosa, pobrinuli su se predškolci, prijavilo ih se oko 100, koji su trčali svoju revijalnu trku i time pokazali da se i na njih može računati u budućnosti.

Humanitarni kros, postavlja i pitanje šta je humanost. Humanost ne znači samo misliti lepe misli, već znači raditi i to ne bilo kako. Humano delovati znači pomagati drugima bez obzira na to koje su rase, nacionalnosti, pola, starosti, vjere i bez obzira na to jesu li ljudi, životinje ili priroda koja nas okružuje. Humana osoba je milosrdna, osećajna, požrtvovana, nežna, brižna, odgovorna i ona stvara bolji svet za sve koji u njemu žive. Humani čovek je dobročinitelj, a ta reč mnogo bolje objašnjava značenje humanosti: činiti dobro!
To su na ovom krosu dokazali i učenici a i svi prisutni jer su po završetku krosa organizovali prodaju takmičarskih brojeva po simboličnoj ceni od 50 dinara. Sav sakupljeni iznos učenici su uplatili u fond Crvenog krsta za potrebe lečenja bolesnog deteta.

Velika sala Opštine Gornji Milanovac je bila mesto gde su se okupil svi učesnici humaniternog krosa, gde im je predsednik opštine Milisav Mirković sa zadovoljstvom  čestitao i uručio medalje, diplome i nagrade u svim kategorijama. Napomenuo je da zajedništvo i humanost koju su pokazali ovi mladi ljudi predstavljaju najveće bogatstvo i zalog za budućnost naše opštine.

Pobednici po kategorijama:

– Prvi i drugi razred Osnovne škole:  Petrović Viktor i Gajlović Jana

– Treći i četvrti razred Osnovne škole: Radovanović Luka i Igrutinović Marijana

– Peti i šesti razred Osnovne škole: Mimović Ognjen i Momčilović Kristina

– Sedmi i osmi razred Osnovne škole:  Milinković David i Andrić Tamara.

– Srednja škola prvi i drugi razred: Jakšić Vojin i Jovičić Ana

– Srednja škola treći i četvrti razred: Vasić Nikola i Jeličić Jasmina.

Ovu humanitarnu akciju podržala je opština Gornji Milanovac, a organizovana je zajedničkim snagama Crvenog krsta Gornji Milanovac, Sportskog saveza opštine Gornji Milanovac i Atletskog kluba Takovo takođe iz Gornjeg Milanovca.

Svima čestitamo na učešću u humanitarnom krosu i neka ih to vodi ka učešću u drugim humanitarnim akcijama.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login