Jelena Janković nije uspela da prođe u polufinale turnira u Luksemburgu

TENIS  
Jelena Janković nije uspela da prođe u polufinale turnira u Luksemburgu

JELENA JANKOVIĆ OSTALA BEZ POLUFINALA LUKSEMBURGA

Džej-Džej je zaustavljena u svom pohodu i nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Luksemburgu.

Od nje je bila bolja šest godina mlađa Japanka Misaki Doi, trenutno 92. igračica na WTA listi u dva seta, 7:6 (7:4) i 7:5. Meč četvrtfinala trajao je jedan čas i 39 minuta igre.

TOK MEČA

#Prvi set#
Jelena je meč otvorila sigurnom igrom i prva je došla do brejka i prednosti 4:2. U tim trenucima bili smo sigurni u nju i njenu igru i već je videli u polufinalu gde bi se sastala sa Belgijankom Alison van Ujtvank. Uporna Japanka ne misli tako, vratila je brejk zadržala svoj nivo igre i odvela meč u taj-brejk. A tu je bila sigurnija dok se kod naše igračice videla nervoza, što je uzrokovalo greškama koje je protivnica znala da iskoristi i sa 7:4 dobije prvi set i povede sa 1:0.

#Drugi set#
U drugom setu očekivali smo sigurniju igru Jelene i njen povratak u meč, ali početak seta nije mnogo obećavao. Došla je Japanka u prednost brejka 4:2 i blizu je pobede, a tada su na ternu gledani brejkovi i Jelena uspeva da izjednači na 5:5. Servirala je naša igračica 11 gem i imala šansu da stekne prednost i meč odvede ponovo u taj-brejk, ali mnogo je grešaka da bi se to ostvarilo. Doi je imala tri loptice za brejk što je i uspela da iskoristi i dođe do prednosti od 6:5. Servirala je Japanka za set i meč, a Jeleni ništa ne ide od ruke. Jelena mnogo greši pa je to Japanka iskoristila i dobila i gem i set i meč 2:0.

Ovim izgubljenim mečom Jelena je prekinula seriju od sedam uzastopnih trijumfa, pošto je prethodno osvojila titulu u Hong Kongu.

Misaki Doi je uspela da prvi put trijumfuje u duelima sa Jelenom Janković. Džej-Džej je pre ovog poraza dva puta bila bolja od Japanke bez izgubljenog seta. Prvi je odigran 2012. godine u Birmingemu kojeg je Jelena dobila sa 2:0, a drugi 2014. godine na Australijan Openu bilo je ponovo 2:0 za Jankovićevu. A ovaj njihov treći duel i pripao je teniserki iz Japana – šteta za našu teniserku.

Jankovićeva svakako ima razloga da bude zadovoljna, obzirom da je protekle nedelje sjajno igrala na turniru u Hong Kongu gde je osvojila titulu. I u Luksemburgu u prva dva kola pokazala je dobru i sigurnu igru, očekivali smo više ali nije uspelo.

Idemo dalje, Džej-Džej mi smo uz tebe, očekujemo tvoje nove uspehe i pobede.

SAMO NAPRED!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login