Dodatni letovi Wizz Aira iz Niša za Malme u vreme novogodišnjih praznika

AVIOPREVOZ  
Dodatni letovi Wizz Aira iz Niša za Malme u vreme novogodišnjih praznika

SJAJNE VESTI SA NIŠKOG AERODROMA

Pravi potez je napravila uprava niškog Aerodroma kada je donela odluku da nastavi saradnju sa mađarskom avio-kompanijom „Wizz Air“. Ova kompanija sarađuje sa svim aerodromima koji nude nisku cenu areodromske takse, i samim tim potezom privlače veći broj zainteresovanih putnika, a jedan od njih je i niški Aerodrom „Konstantin veliki“.

Redovni saobraćaj između Niša i Malmea uspostavljen je 25. juna 2015. godine. Od 15. septembra 2015. godine redukovan je broj letova ka ovoj destinaciji sa 3 na 2 leta nedeljno, a za vreme zimskog reda letenja „Wizz Air“ će leteti na ovoj liniji utorkom i subotom, sve do 26. marta naredne godine kada počinje letnji red letenja.

Da je saradnja ove dve kompanije uspešna, dokaz je i velika zainteresovanost putnika za ovu liniju u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Ohrabreni velikom zainteresovanošću putnika, odlučeno je da se uvedu dodatni letovi na liniji iz Niša za Malme. Kako se ovi praznici slave krajem decembra i početkom januara, u tom periodu biće i organizovani dodatni letovi. Pored redovnih linija utorkom i subotom, „Wizz Air“ će leteti za Malme i četvrtkom.
Letovi se već nalaze u prodaji na sajtu mađarskog avio-prevoznika i to za dane 24. i 31. decembar i 07. januar 2016. godine. Početna cena karte za pomenute datume kreće se od 7.999 dinara u jednom smeru.
Kolika je zainteresovanost putnika najbolje govori činjenica da je let planiran za 26. decembar na redovnoj liniji Malme – Niš – Malme već je raspordat.

Ova kompanija sa niškog aerodroma takođe leti i na linij Niš-Bazel ponedeljkom i petkom. Sve karte za let na liniji Bazel – Niš – Bazel, koji je planiran za 25. decembar su rasprodate, tako da slobodnih mesta nema.
Za sada „Wizz Air“ nije uveo dodatne letove u vreme novogodišnjih praznika i za Bazel, tako da ta linija ostaje sa dva leta nedeljeno, ponedeljkom i petkom.

Novost u Wizz-u je ta da je ova niskotarifna kompanija potpisala sporazum sa firmom CDB Leasing, za finansiranje nabavke šest Airbus-ovih aviona A321ceo. Dogovoreno je da ove godine budu isporučena dva aviona, u novembru prvi a drugi u decembru ove godine.

Avion Airbus A321ceo je duži od standardnog A320, ima mesta za 230 putnika što povećava kapacitet na najpopularnijim rutama. Wizz Air trenutno koristi 63 aviona A320s sa 180 putničkih mesta, od kojih je šest takođe nabavljeno kroz finansiranje CDB Leasing-a i koji su isporučeni u periodu 2014-2015.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Dodatni letovi Wizz Aira iz Niša za Malme u vreme novogodišnjih praznika"

  1. Pingback: Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ uskoro proširuje kapacitete | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login