Odbojkaši Srbije boriće se u grupi A za odlazak u RIO

ODBOJKA  
Odbojkaši Srbije boriće se u grupi A za odlazak u RIO

SJAJNE VESTI

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru se održavaju sledeće godine, a muška odbojkaška reprezentacija Srbije još nije izvadila vizu za učešće. Propuštena je šansa na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu kada su nas Francuzi eleminisali u četvrt finalu.

Na Evropskom prvenstvu vizu za OI obezbedile su samo dve prvoplasirane ekipe Francuska kao aktuelni šampion i drugi finalista ekipa Slovenije. Ako ćemo tražiti neku utehu u neuspehu zbog neizborene vize za OI, dovoljno je reći da vizu nisu uspeli obezbediti ni olimpijski šampion, ekipa Rusije, kao ni aktuelni svetski prvak Poljska.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, posle osvajanja sedmog mesta na završenom Evropskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji, Srbija zauzima 12. mesto na svetskoj rang listi sa 130 bodova.

Prvi na listi je Brazil sa 330 bodova, druga je Poljska sa 286 bodova , a treće mesto zauzima Rusija sa 274 bodova. Odbojkaši Italije su četvrti na listi sa 268 bodova, SAD je peta sa 245, a šesto mesto zauzima Argentina sa 190 bodova.

Bugarska je sedma sa 150 bodova, osmoplasirani je Iran 145 bodova, Nemačka je deveta sa 135 bodova, a 10. mesto zauzimaju selekcije Kanade i Francuske sa po 131 bodom.

Da bi se obezbedila viza za OI u Rio de Žaneiru 2016. godine predstoji velika borba, prva stepenica je Evropski kvalifikacioni turnir u Berlinu. Ako se tu ne uspe druga šansa je turnir Svetskih kvalifikacija, koji će se odigrati u Japanu između 14. maja i 5. juna 2016. godine.

Pre određivanja grupa u Berlinu Evropska odbojkaška fedracija (CEV) saopštila je sastave grupa.  Nemačka, kao domaćin, i Rusija, prvoplasirana ekipa na CEV rang-listi, određeni su za nosioce grupa, a ostale selekcije svrstane su na osnovu rang-liste.

Na osnovu te liste muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće:

Grupa A:

– Nemačka
– Poljska
– Srbija
– Belgija

Grupa B:

– Rusija
– Bugarska
– Francuska
– Finska

Turnir Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru odigraće se od 5. do 10. januara u dvorani „Maks Šmeling“ u Berlinu.

Iz svake grupe po dve prvoplasirane ekipe ulaze u polufinale. gde će odlučiti koje su dve ekipe finalisti.
Da je do vize za OI, jako teško doći pokazuje činjenica da će samo pobednik turnira obezbediti odlazak u Rio. Drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija na Evropskom kvalifikacionom turniru obezbeđuje učešće na turniru Svetskih kvalifikacija, koji će se odigrati u Japanu između 14. maja i 5. juna.

Da bi se obezbedila viza za OI u Rio de Žaneiru, treba mnogo truda a i dosta sreće pa da se kockice slože, svesni su naši igrači kao i stručni štab.

Poželećemo da to odmah reše u Berlinu, i da ih gledamo i navijamo za njih na Olimpijskim igrama.

SAMO HRABRO NAPRED!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login