Tijana Bogdanović osvojila zlatnu medalju na EP za juniore u Letoniji u tekvondou

OSTALI SPORTOVI  
Tijana Bogdanović osvojila zlatnu medalju na EP za juniore u Letoniji u tekvondou

SJAJNE VESTI IZ LITVANIJE

17-godišnja Tijana Bogdanović je ponovila svoj uspeh od pre dve godine. Osvojila je još jednu zlatnu medalju, u tekvondou, ovaj put na Evropskom prvenstvu za juniore u Letoniji.

U kategoriji do 49 kilograma, ostvarila je četiri pobede, u četvrtfinalu je pobedila Italijanku Kjimeti sa 10:2, u polufinalu joj je protivnica bila Španjolka Lidija Garsija koju je dobila sa 5:2.
Sledila je finalna borba sa jakom protivnicom ruskinjom Angleinom Lušnjikovom koju je savladala rezultatom 7:1 i tom pobedom je osvojila zlatnu medalju.

Ujedno ovo je njoj bio poslednji nastup za juniorsku reprezentaciju, zbog godina, i na najbolji mogući način se odužila osvajanjem ove druge zlatne medalje.

„Nije bilo lako osvojiti juniorsko evropsko zlato, svi su došli spremni i sa istim ciljevima, ali drago mi je da sam uspela da po drugi put osvojim titulu. Poslednja godina u juniorima završena je na najbolji mogući način. Ovo je samo još jedna stanica na putu za Rio kroz koji me vode moji treneri, prijatelji i porodica kojima sam beskrajno zahvalna“ – rekla je Bogdanovićeva.

Tijana postiže i zapažene rezultate i u seniorskoj konkurenciji, i već u sredu putuje u Egipat na pripreme sa Milicom Mandić i Draganom Jovićem, kao deo priprema za evropske kvalifikacije. Zatim sledi finalni gran pri u Meksiku, gde će naši predstavnici Milica Mandić, Dragan Jović i Tijana Bogdanović pokušati da naprave dobar uspeh.

Srpski reprezentativac Nikola Ðurđević je u kategoriji do 63 kilograma, osvojio srebrnu medalju.

Sve čestitke našim takmičarima uz nadu da će doneti medalju i sa OI u Riu.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login