SJAJNE VESTI vas vode na štand izdavačke kuće „PČELICA“ (60. međunarodni beogradski sajam knjiga)

DOGAĐAJI, KNJIŽEVNOST, REPORTAŽE  

SJAJNE VESTI IZVEŠTAVAJU SA 60. MEĐUNARODNOG BEOGRADSKOG SAJMA KNJIGA

Danas smo odabrali destinaciju za najmlađe i decu pa vas vodimo na štand izdavačke kuće „Pčelica“. U prvom susretu sa zaposlenima na štandu osetili smo prijatnu i neformalnu atmosferu. Sjajne devojke su nam poželele dobrodošlicu i otpočele „zujanje“ sa našim izveštačem.

Saznali smo da izdavačka kuće „Pčelica“ iz Čačka postoji već 15 godina i specijalizovali su se za objavljivanje obrazovne i zabavne literature za decu uzrasta od beba do tinejdžera. Na sajmu predstavljaju svoj izdavački program sa preko 70 novih naslova, uz brojne aktivnosti za mlade čitaoce i promocije novih knjiga.
Pokrivaju knjige za bebe, školski i predškolski uzrast, radni materijali za aktivno učenje, klasike domaće književnosti, savremena dela kako domaća tako i strana, enciklopedije itd.

Ove godine akcenat su stavili na savremene autore izdanja za decu, a ovom prilikom nam preporučuju:

izdavacka-kuca-pcelica-4

– Roman Nikolete Novak „Tako mi je pričao Budimir“ za decu od 8 godina i više; Ovo je interesantna i uzbudljiva priča o prijateljstvu rakuna Budimira i jedne male devojčice Tare koje daju odgovore na mnoga pitanja: Kako razumeti postupke roditelja? Da li lepe stvari treba odlagati? Zašto je važno biti strpljiv? Kako rešiti nesporazum i izbeći sukob?

– Roman Gordane Timotijević „O aždu i bostanu“ za decu od 8 godina i više; Na maštovit i duhovit način, u formi koja je bliska deci, obrađuje suštinska pitanja smisla i vrednosti života. Fenomenealan susret muške aždaje – ažda i nastavnika biologije samo je uvod u njihove beskrajne razgovore uz gibanicu i lubenice. Ti razgovori zapravo otkrivaju jednu sasvim novu logiku jednostavnosti i dubine misli. U isto vreme, ovaj roman nenametljivim jezikom progovara i o prijateljstvu, razumevanju i bliskosti.

– Roman Branko Miloradović „Beogradska mumija“ je naučnofantatično delo zasnovano na istinitom događaju o tome kako je Hadži Pavle Riđički, aristokrata iz Mokrina, početkom 20 veka iz Luksora doneo pravu mumiju i poklonio je Narodnom muzeju Beograd.
Mračni depo Narodnog muzeja u Beogradu krije tajnu staru više od dve hiljade godina. Šta će se desiti kada Ogi, sin arheologa, zaviri u njega i otvori sarkofag sa mumijom, saznaćete u ovoj uzbudljivoj knjizi, punoj avanture, putovanja kroz vreme, magije i neizbežne borbe dobra i zla.

– Zbirku priča iz slovenske mitologije Vesne Aleksić pod nazivom „Kaljavi konj“. Ovo je knjiga koja će vas osvojiti duhom starih vremena i uvesti u magični svet slovenske mitologije. Likove ove neobične knjige osmislila je na osnovu slovenskih mitova, verovanja i legendi Vesna Aleksić, a život im je podario svojim majstorskim ilustracijama Kosta Milovanović.

Kaljavi konj je juče dobio nagradu na ovogodišnjem festivalu Slovenske knjige za najbolju dečju knjigu na slovenskim jezicima posvećenu istoriji i kulturi slovenskih naroda. Ovaj festival je prvi put održan prošle godine u Rusiji na moskovskom sajmu, a ove godine je održan u Beogradu u sklopu beogradskog sajma knjiga.“ – ponosno su istakle devojke.

Čačanski izdavač je prošle godine poneo laureat glavne Sajamske nagrade za najbolju dečju knjigu, ali i ove godine se na Sajmu knjiga nastavljaju priznanja, ovog puta i internacionalnog karaktera.

Ove godine su se potrudili da prošire izdavački plan u pravcu popularne nauke i objavili su tri edicije:

– Moja prva enciklopedija

izdavacka-kuca-pcelica-3

– Galerija velikana

izdavacka-kuca-pcelica-2

– Male knjige o velikim ljudima

izdavacka-kuca-pcelica-5

Ukoliko želite možete posetiti njihov sajt na adresi www.pcelica.rs

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login