Novak Đoković ruši sve rekorde, a ovaj put će prestići i Mekinroa

TENIS  
Novak Đoković ruši sve rekorde, a ovaj put će prestići i Mekinroa

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Pao je novi rekord, a nadamo se da su i drugi rekordi dostižni za „svetskog broj 1“ Novaka Đokovića. Za sada se izjednačio sa Amerikancem Džonom Mekinroom, i nalazi se na 5. mestu, po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste.

Nole je započeo svoju 170 nedelju na čelu ATP liste sa 16.785 poena, i prednošću nad drugoplasiranim Endi Marejom od 8.535 poena (Marej sada ima 8250 poena). Prednost koju Đoković ima za duže vreme je nedostižna njegovim rivalima, pa će „početi lov“ na rekord Džimija Konorsa koji je proveo 268 nedelja na čelu ATP liste.
Ako prestigne Džimija Konorsa i ostali teniseri sa liste večnih su dostižni, jer trećeplasirani Ivan Lendl ima samo dve nedelje više od Konorsa – 270 nedelja, a drugoplasirani Pit Sampras ima 286 nedelja provedenih na čelu liste.
Na listi večnih za sada je još uvek aktivni igrač, Rodžer Federer koji je uspeo da nosi broj 1 velike 302 nedelje, što se u ovom momentu čini teško dostižnim, ali ono što je za druge nedostižno nije i za našeg Noleta.

Đokoviću ide na ruku i to što Federer trenutno zaostaje za njim nepunih 9.000 bodova što je velika prednost, a uz to je i činjenica da je Švajcarac „u godinama“ i deluje nestvarno da ga ponovo vidimo na 1. mestu ATP liste.

Sa druge strane Nole je svestan svojih kvaliteta i svojih mogućnosti i ne verujemo da će si dopustiti takav luksuz da prepusti prvo mesto bilo kom igraču. Mišljenja smo da u ovoj, a i u sledećoj godini neće imati isuviše jakog protivnika koji bi ga sprečio u njegovoj nameri. Jedno je sigurno da će Novak i posle narednog Australijan opena ostati na prvom mestu, i to bi već bilo 185 nedelja provedenih kao broj 1 na ATP listi.
Posle toga kreće se u „lov“ na Džimija Konorsa, i odmah zatim Ivana Lendla. Ima naš Nole kapaciteta da to ostvari, jer za sada mu nema ravnog na planeti.

Na poslednjoj objavljenoj ATP listi svi srpski teniseri su doživeli pad za po nekoliko mesta:

Viktor Troicki je na 25. mestu sa 1.442 boda, pa Dušan Lajović koji je trenutno 93. sa 583 boda, i Filip Krajinović koji se nalazi na 95. mestu sa sakupljenih 574 boda.

Poželećemo Đokoviću i svim drugim našim igračima da im 2016. godina bude još uspešnija, a i da 52 nedelje sledeće godine, budu u znaku „svetskog broj 1“ našeg Novaka Đokovića.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login