Pešačko-biciklistička staza Zlatar-Šopot se otvara 1. novembra

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM, UREĐENJE SELA  
Pešačko-biciklistička staza Zlatar-Šopot se otvara 1. novembra

Urađena pešačko-biciklistička staza od Zlatar do Šopota biće zvanično puštena 1. novembra 2015. godine. Svečanost će biti upriličena baš 1. novembra na Dan opštine Nova Varoš, kao i sećanje na datum kada je oslobođena od turske vlasti.

Staza je deo projekta „Na korak do vrha“ novovaroške Kancelarije za mlade, a potpomognuta je od strane Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

Izgradnjom pešačko-biciklističke staze grad se povezao sa turističkom zonom Zlatara i time je obogaćen sadržaj za mlade i mogućnost njihovog kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena. Pešačko-biciklistička staza, je napravljena u dužini od oko šest kilometara, početak je od gradskog izletišta Šopot, preko ski-staze, do „Panorame“ na Zlataru. Čitavom svojom dužinom staza je uređena, sa postavljenom signalizacijom, kao i sa klupama za odmor i korpama za otpatke, a deo staze koji prolazi pored magistralnog puta je i osvetljen.
Posebno je urađen deo staze od Šanca do hotela, dug oko jedan kilometar, koji je dopunjen propratnim elementima kao što su javna rasveta, klupe za odmor, bilbordi i slični sadržaji koji omogućavaju turistima da se upoznaju i sa rekreativnim sadržajem.

Za izgradnju ovog projekta „Na korak do vrha“ bila su potrebna sredstva u iznosu od oko 5 miliona dinara. Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije je za ovaj projekat izdvojilo 1.170.000,00 dinara, dok je ostatak sredstava obezbeđen iz lokalnog budžeta i pomoći donatora.

Zahvaljujući angažovanju Kancelariji za mlade, opštinskim preduzećima, Direkciji za izgradnju i gradsko građevinsko zemljište, Turističko sportskom centru Zlatar i Sportskom Savezu Nove Varoši projekat je zaživeo i na planirano vreme urađen. Takođe treba napomenuti i pohvaliti veliku angažovanost i civilnog i privrednog sektora  pri realizaciji ovog poduhvata, a uz njihovu pomoć nabavnjen je mobilijar za uređenje staze.

Čast da otvoriti pešačko-biciklističku stazu od Zlatara do Šopota pripala je državnom sekretaru Ministarstva omladine i sporta Predragu Peruničiću, u prisustvu predsednika novovaroške opštine Dimitrija Paunovića i predstavnika lokalne vlasti, javnih preduzeća i tamošnje Kancelarije za mlade.

Takođe toga dana biće organizovan javni trening za mlade, kros za naše najmlađe osnovce i srednjoškolce. Biće i drugih brojnih edukativni i sportsko-rekreativne sadržaja i naravno obavezni kulturni sadržaji.

Još samo da 1. novembra posluži dobro vreme i slavlje će biti upotpunjeno.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login