Uskoro stižu „Džezeri“

MUZIKA  
Uskoro stižu „Džezeri“

SJAJNE VESTI DONOSI LENA KOVAČEVIĆ

Vrhunski glas naše pop-džez pevačice i kompozitora Lene Kovačević naći će se na novom albumu koji ćemo uskoro moći da slušamo. Ovo je treći album po redu u zadnjih 6 godina.

Novi album „Džezeri“ ugledaće svetlost dana za oko 2 meseca. Po svim prognozama i najavama ovaj album bi mogao da bude najslušaniji u celom regionu obzirom da su dva prethodna bili veoma prodavani i slušani. Prvi album „Dobar dan za pevanje“ koji je objavljen 2009. godine bilo je veliko otkriće ove sjajne umetnice, a album iz 2013. godine koji nosi naziv „San“ je bio najprodavaniji album u Srbiji, a takođe zauzeo je prva mesta u prodaji u celom regionu.

Prvi singl „Poljubi me“ je već dostupan na Youtube-u i to kao najava albuma, u izdanju PGP RTS-a. Singl je dostupan i na kao i na Leninom sajtu kao i facebooku i tviteru, a izazvao je pregršt lepih komentara na način izvođenja numere i naravno na Lenin neprikosnoven glas.

Ovim albumom Lena je ukazala čast našem pevaču Bajagi i predstavlja, kako je i Lena sama rekla, svojevrsno putovanje kroz muziku i vreme koje volimo.
Na ovom albumu se radilo u Beogradu i Njujorku, a Lena se trenutno posvetila pisanju originalne muzike koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata, a projekat je namenjen za inostrano tržište.

Sada već davne 2004. godine Lena je sa holandskim orkestrom, jednim od najboljih u Holandiji, nastupala na nekoliko Evropskih festivala. Na istim festivalima su nastupali značajni umetnici, a neki od njih su bili Candy Dulpher, Dee Dee Bridgewater i drugi.
Lena je nastupala sa belgijskim producentom Buscemi-em (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim kontrabasistom i umetnikom John-om Clayton-om (sa kojim su sarađivale i Dianne Krall, Nina Simone).

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login