„Smuđijada 2015“ će se održati 29. novembra u Karavukovu

DOGAĐAJI  
„Smuđijada 2015“ će se održati 29. novembra u Karavukovu

SJAJNE VESTI IZ KARAVUKOVA

U Karavukovu, 29. novembra 2015. godine, biće održano ribolovačko takmičenje u lovu na ribu smuđa, popularna „Smuđijada 2015“.

Nadomak Karavukova, na obali Dunava određena je i lokacija za pecanje, pa će se takmičari rasporediti i zauzeti svoje pozicije shodno njihovom ribolovačkom iskustvu.
Okupljanje takmičara ribolovaca je kod čarde „Lovac“, najkasnije do 11.30 sati. U vremenu od 13 do 18 sati takmičari će loviti primerke smuđa, a posle predviđenog vremena za lov, komisija će meriti ulovljenu količinu ribe i broj ulovljenih komada te će na osnovu tih podataka proglasiti pobednike.

Svaki takmičar je obavezan uplatiti kotizaciju od 1.500 dinara pre početka takmičenja, a fond za nagrade biće 50 odsto od ukupne uplate. Organizatori će pobedniku dodeliti prelazni pehar, a pehare za najbolje obezbediće i darodavci, kao i poklone za sve takmičare.
Obezbeđen je i ručak na stazi, a po završetku takmičarskog dela druženje se nastavlja. Organizator je učesnicima obezbedio i večeru uz prijatnu muziku, a nadamo se da će uz večeru biti i ribolovačkih priča po kojima su pecaroši poznati.

Takmičari se mogu prijaviti do 28. novembra, a kontakt telefon za više informacija je 060/0763-559 (Dejan Antanasković).

Smuđ je čudnovata riba, koja ima glavu poput štuke, a tijelo nalik na grgeča, i veoma je cenjena kod sportskih ribolovaca. Može da naraste do 130 cm dužine i do 15 kg težine, no ulovljeni su i veći primjeri ovog grabežljivca. Njegovo stanište je u vodama južne Rusije, u rekama Volgi i Dnjepru. Smuđa ima i kod nas u slivu Dunava, te donjim dijelovima Save i Drave, a naši ga ribolovci poznaju kao smuđa kamenjara. Sitniji je od primeraka u ruskim vodama, naraste do 50 cm dužine i postigne težinu oko 1,5 kg težine. Razlikuje se i po nešto većim ljuskama pa mu je škržni poklopac potpuno pokriven ljuskama i ima vitkije tijelo. Njegovo meso je vrlo ukusno i po mišljenju većine ribolovaca, smuđ je riba broj jedan među slatkovodnim ribama. Lovostaj na smuđa je od marta do maja zbog mrešćenja.

Broj telefona za prijavu znate, pribor za pecanje imate, još nekako prikupite novac za kotizaciju i okušajte sreću. Možda vam se sve to vrati. BISTRO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login