Mladi kragujevački kulinari pokupili 4 srebra i jednu bronzu na internacionalnom takmičenju u Turskoj

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Mladi kragujevački kulinari pokupili 4 srebra i jednu bronzu na internacionalnom takmičenju u Turskoj

SJAJNE VESTI DONOSE MLADI KRAGUJEVČANI

Peto internacionalno takmičenje kulinara u Alanji u Turskoj je pokazalo da Srbija ima pored svetski priznate kuhinje i izvanredne kulinare koji su svoje umeće prezentovali na ovom svetski priznatom takmičenju.

Elitni hotelski timovi i gastronomske asocijacije iz celog sveta su se takmičili u hotelskom načinu pripremanja hrane. Čast da predstavlja Srbiju, u ovogodišnjem takmičenju, pripala je timu iz Kragujevca, Horeka asocijaciji, koga su činili menadžer tima i potpredsednik asocijacije, Vujadin Vujadinović, profesor Vladimir Arsenijević iz srednje turističko-ugostiteljske škole „Toza Dragović“, Stefan Nikolić student Visoke škole strukovnih studijа MPK, Aleksandar Milanović i Marko Lazić.

U veoma jakoj konkurenciji u kojoj je učestvovalo preko 600 takmičara-kulinara iz čitavog sveta, mladi Kragujevčani su uspeli osvojiti četiri srebrne medalje kao i jednu bronzanu medalju. Veliki uspeh ove ekipe je samo jedan od dokaza da je srpska kuhinja jedna od vodećih na Balkanu a njeni majstori-kulinari su dobro došli u elitne kuhinje širom Evrope i dalje. Da su priznati dokaz je i poziv menadžeru srpskog tima Vujadinu Vujadinoviću  da bude deo tima internacionalnog sudijskog žirija.

„Naši mladi kulinari još jednom su se predstavili svetskoj kulinarskoj sceni i pokazali da Kragujevac ima veliki potencijal i sjajnu gastronomsku budućnost. Ovo je ogroman uspeh za naše mlade kulinare jer su se takmičili sa najboljim kulinarima iz čitavog sveta i ostvarili ogroman uspeh. U trenutnim uslovima u kojima se naši kulinari obučavaju je ispod svih standarda, ali smo pokazali da se znanje i rad pored svih poteškoća sa kojima se susrećemo itekako isplate. Saradnja sa najboljim srpskim gastronomskim udruženjima i odličnim profesorima koje imamo u TUŠ Toza Dragović doneli su vrhunske rezultate, i očekujemo da će mladi kragujevački kulinari nastaviti da predstavljaju Kragujevac i Srbiju u najboljem svetlu na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima.“ – rekao je Vujadinović.

Ovo njima nije prvo takmičenje, oni su u maju mesecu učestvovali na Prvom balkanskom kulinarskom takmičenju, gde su u jakoj konkurenciji osvojili četvrto mesto. Po prvi put Kragujevac je imao i sudiju na ovako velikom medjunarodnom kulinarskom takmičenju, ta čast je pripala profesoru gastronomije Vladimiru Arsenijeviću. Slede nova takmičenja a da bi se postigli vrhunski rezultati neophodno je da se radi na poboljšanju uslova, osavremenjavanju kadrova i saradnjom sa ostalim institucijama koje su od vitalnog značaja za kulinare. Problem je i taj što na sva takmičenja odlaze sopstvenim sredstvima ali se nadaju da će čelnici grada prepoznati njihove uspehe, sa kojima predstavljaju i grad Kragujevac i pomoći im u daljem radu.

„Prezadovoljni smo ostvarenim uspehom. Osećamo jaku motivaciju da i dalje napredujemo i da  predstavimo kragujevačku gastronomiju u najboljem svetlu“ – reči su ovih takmičara.

Nama preostaje da im čestitamo uz nadu da će sledeća takmičenja doneti još bolje rezultate i nove medalje.

BRAVO!
SJAJNO!



3 odgovora na temu "Mladi kragujevački kulinari pokupili 4 srebra i jednu bronzu na internacionalnom takmičenju u Turskoj"

  1. Pingback: Kragujevački kulinari doneli pun kofer medalja iz Rumunije | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login