Dušan Lajović pobedom nad Nikolasom Mauom u drugom kolu masters turnira u Parizu

TENIS  
Dušan Lajović pobedom nad Nikolasom Mauom u drugom kolu masters turnira u Parizu

SJAJNE VESTI IZ PARIZA

Krenuo je i poslednji ovogodišnji masters turnir u Parizu, a Srbija će imati trojicu predstavnika. Pored prvog i najboljeg Novaka Đokovića koji brani 1.000 bodova i prošlogodišnju titulu, tu su i Viktor Troicki i Dušan Lajović.

Đoković i Troicki su na osnovi plasmana direktno bili u glavnom delu žreba, dok je Lajović morao da kroz kvalifikacije izbori šansu za glavni žreb. Kroz dva meča u kvalifikacijama to mu je i pošlo za rukom, prvo je u neizvesnom meču pobedio Danijela Himena Travera sa 2:1 po setovima 7:6 (7:2), 2:6 i 6:2. Njegov poslednji rival na putu do glavnog žreba u „Gradu svetlosti“ bio je domaći teniser Francuz Pol-Anri Matje koga je posle tačno sat vremena, poslao u gledalište, a pobedio ga je rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:3, te tako obezbedio učešće među 64 najbolja tenisera na turniru.

U prvom meču glavnog žreba za protivnika je imao ponovo Francuza, ovaj puta je to 33-godišnjeg Nikolasa Maua, trenutno 70 na ATP listi. Bio je ovo prvi međusobni okršaj dvojice tenisera i tek druga pobeda za Dušana na turniru iz Masters serije u njegovoj karijeri.

Lajović je do trijumfa došao posle sat i 23 minuta igre, rezultatom 2:0 po setovima 7:5 i 6:3 i plasirao se u šesnaestinu finala masters Turnira u Parizu. On će se u šesnaestini finala Masters turnira u Pariza sastati sa Belgijancem Davidom Gofanom, koji je kao 16. nosilac bio slobodan u prvom kolu.

TOK MEČA

#Prvi set#
Lajović je na najbolji mogući način otvorio susret protiv iskusnog Francuza i odmah u uvodnom gemu stigao do brejka. No, usledio je munjevit odgovor Maua, koji vraća brejk u četvrtom gemu i uspeva da izjednači 2:2. Nakon nešto mirnijeg perioda igre, igralo se gem za gem, sve do 11. gema, kada Dušan u najboljem trenutku, još jednom oduzima servis protivniku 6:5, a potom i u narednom iskoristio drugu set loptu i na prvi deo igre stavio tačku rezultatom  7:5 i poveo 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Osvajanje prvog seta naoružalo je samopouzdanjem našeg tenisera koji je nastavio sa odličnom igrom u drugom setu. Na samom početku ovog seta oduzima protivniku dva gema za dva brejka i rezultat je 3:0, pa se već tada nazirao pobednik. Mau je u nastavku uspeo da nadoknadi jedan brejk i smanji na 3:2, ali je potom u devetom gemu ponovo popustio, pa je Lajović novim brejkom priveo ovaj meč kraju rezultatom 6:3 za konačnih 2:0.

Dušan Lajović je duel okončao sa 25 vinera i 18 neiznuđenih grešaka, dok je njegov protivnik upisao 18 direktnih poena i 30 grešaka.

Masters turnir u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 3,8 miliona evra, a titulu brani naš Novak Ðoković.

U igri muških parova Viktor Troicki i Belući na žalost nisu uspeli proći u drugo kolo, poraženi su od pakistansko-francuske kombinacije Ajsam Ul Hak Kurešija i Žila Simona sa 2:0 5:7, 6:7 (3:7).

Našim igračima osim dobre igre biće neophodna i sreća, pa ćemo im poželeti da ih prati na mečevima.

SREĆNO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login