Novak Đoković pobedom nad Belučijem nastavlja dominaciju i na mastersu u Parizu

TENIS  
Novak Đoković pobedom nad Belučijem nastavlja dominaciju i na mastersu u Parizu

SJAJNE VESTI IZ PARIZA

U drugom kolo turnira Masters serije u Parizu svetski broj 1, Novak Đoković, je savladao Brazilca Tomaša Belučija sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:3. Sledeći protivnik našem igraču je Francuz Žil Simon, koji je pobedio Benoa Pera sa 6:4, 4:6 i 6:1. Đoković brani titulu prošlogodišnjeg pobednika i 1.000 osvojenih bodova.

TOK MEČA
Njih dvojica su ista generacija, a ovo je njima peti međusobni susret. Sva četiri prethodna meča pripala su našem teniseru, nadajmo se da će se tradicija nastaviti. Novak je bio slobodan u prvom kolu.

#Prvi set#
Počeo je meč. Sigurna igra oba igrača, svaki je osvajao svoje gem servise ali Novaka u početku meča ne služi prvi servis, dok je Beluči ušao u meč rešen da namuči protivnika. I u prvim gemovima pokazuje da Đoković danas neće imati lak posao, rezultat je 2:2. Muči se Novak i u petom gemu, prvi servis ga ne služi, jako loš procenat ubačenog prvog servisa – 6 od 18. Uz to Nole pravi dodatne greške u gemu koji traje 8,5 minuta, i dozvoljava Brazilcu da prvi na meču napravi brejk i povede sa 2:3. Radost Belučija je kratko trajala, odmah je usledio ribrejk zahvaljujući greškama protivnika Novak dolazi do dve brejk lopte, prvu ne koristi, a drugu Beluči šalje u mrežu 3:3. Sledi brzi gem za našeg tenisera, sa nulom i ponovo ima prednost. Krenuo je Brazilac odlučno u osmi gem i imao je 40:15, ali ne uspeva mu da odmah i završi. Vodila se duga i neizvesna borba da bi ipak na kraju gem pripao Belučiju. Novak uspeva dobiti svoj servis gem za 5:4 i Beluči će servirati za ostanak u setu. Pravi Nole ishitrene poteze želeći da što pre završi prvi set. Protivnik to koristi i izjednačava na 5:5, a Đoković rešava sledeći gem u svoju korist. Brazilac po drugi put servira za ostanak u setu i da izbori taj-brejk. Novak ovaj put ne želi da propusti šansu i za nepuni sat vremena osvrt na semafor – 7:5 i 1:0 u setovima za Noleta.

#Drugi set#
Novi set kreće sa dosta lepih poteza sa obe strane, svaki igrač uzima svoj servis, tako da se prva četiri gema završavaju sa 2:2. Peti gem nije dobro krenuo po našeg igrača, Brazilac dolazi do prednosti 0:30, i kada smo se uplašili da će da napravi brejk Novak „pali motore“ veže četiri loptice za redom i vodi 3:2.
Kod Novaka se vide prvi problemi, mnogo se znoji, menja majicu već treći put na meču. Nadajmo se da nije ništa ozbiljno. U sedmom gemu gledali smo lep tenis sa mnogo nadmudrivanja sa obe strane i konačno Novak ga rešava u svoju korist 4:3. U pravom trenutku Đoković dolazi do brejka, istina uz dva čelendža od stane Belučija pa će u sledećem gemu servirati za meč. Ne želi Đoković mnogo da rizikuje. Kreće odlučno da završi ovaj meč i za sat i 34 minuta konačnih 2:0 (7:5 i 6:3).

Pogledajte kako je bilo na meču Novaka i Belučija:

U sledeće kolo plasirao se i Viktor Troicki, koji je na startu je bio nemilosrdan prema Amerikancu Džeku Soku pobedom 2:0 po setovima 6:2, 6:3.

Čestitke našim igračima na pobedama.

BRAVO! SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login