Viktor Troicki ubedljivo pobedio Džeka Soka i plasirao se u naredno kolo mastersa u Parizu

TENIS  
Viktor Troicki ubedljivo pobedio Džeka Soka i plasirao se u naredno kolo mastersa u Parizu

SJAJNE VESTI SA MASTERSA U PARIZU

Viktor Troicki je uspešno preskočio prvu prepreku na turniru masters serije u Parizu, pobedivši Amerikanca Džeka Soka 2:0, po setovima 6:2 i 6:3.

TOK MEČA

#Prvi set#
Meč je započeo sigurnim servisima obojice igrača, izjednačenim rezultatom sve do šestog gema. Tada je Viktor imao šansu za brejk i odmah je realizovao iskoristivši prvu brejk loptu na meču. Igrao je Troicki u tim trenutcima sigurno, nije pružao mnogo šanse Amerikancu da se vrati u meč, a onda je u osmom gemu došao do dve brejk prilike i meč prilike. Uspešno je realizovao drugu šansu i nakon 29 minuta tenisa osvojio prvi set sa ubedljivih 6:2.

#Drugi set#
Viktor je drugi set ponovo započeo sigurnim servisima, samo je ovoga puta prvi do brejka došao Amerikanac. Uspeo je Sok da u petom gemu dođe do svoje prve brejk šanse u meču i odmah je realizuje za svoju prednost od 3:2. Viktor mu nije dozvolio da potvrdi brejk nego odmah pravi ribrejk i poravnava na 3:3. Na svom servisu naš igrač je siguran, a onda dolazi prelomni osmi gem gde Viktor preti brejkom. Došao je do 0:40 i imao tri vezane brejk prilike. Koristi odmah prvu priliku, povećava prednost na 5:3 i u narednom gemu će servirati za meč. Krenuo je Viktor silovito došao je do velikih 40:0, pa od tri prilike nijednu ne koristi. Čak je dozvolio Soku ribrejk šansu. Ipak na kraju sve se dobro završilo i na kraju sasvim zasluženo došao do pobede sa 6:3.

Sledeći protivnik Troickom biće 15. nosilac na turniru Felisijano Lopes, koji je u prvom kolu bio slobodan. Njih dvojica su do sada imali samo jedan meč, ove sezone u Rimu, kojeg je Viktor dobio sa 2:1.

Start je bio uspešan, verujemo da će i Lopes biti savladan.

Viktoru želimo brz povratak u prvih 20, a nadamo se da će u tome i uspeti.

VIKTORE SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login