Festival tehnike, nauke i informatike „Pogled u budućnost“ biće održan u Nišu u petak 6. novembra

DOGAĐAJI, INFORMATIKA, ROBOTIKA  
Festival tehnike, nauke i informatike „Pogled u budućnost“ biće održan u Nišu u petak 6. novembra

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Drugi festival niške Mašinsko-tehničke škole „15. maj“ pod nazivom „Pogled u budućnost“ biće održan u petak 6. novembra. Idejni tvorac, a ujedno i potparol, ovog festivala je Ivan Milić. Prošlogodišnja želja idejnog tvorca je bila da ovaj događaj postane tradicija što će se, očigledno, i ostvariti u bliskoj budućnosti.

Obzirom da je prošle godine bilo 8 postavki i oko 800 posetilaca, ove godine se očekuje veći broj ljudi jer će u ponudi biti mnogo ozbiljniji program i prateće manifestacije kao što su radionice, druženja, razmena iskustava i slično. Uz sve to organizatori najavljuju najinteresantniji događaj – trku mladih i ostalih pokrenih mašina koje su pripremili učenici. Svakako za najbolje su obezbeđene i nagrade. Sve veće interesovanje za ovaj festival je potpuno opravdano jer prati nove trendove i podiže nivo interesovanja kod posetilaca.

„Nije bilo lako na početku, ali smo videli da Nišlije vole naš događaj i to nam je dalo „vetar u leđa“ za ovu godinu. Ceo događaj se odvija u okviru „EU Code Week“-a“ – kaže Milić.

Na festivali će biti oko 25 obrazovnih institucija, privatnih firmi i fakulteta koji će svojim aktivnim učešćem promovisati tehniku, nauku i informatiku.
Zbog velikog interesovanja za ovaj događaj organizatori kažu da će još ove godine mesto događaja biti hol škole a naredne godine već razmišljaju o drugom prostoru.

Ovogodišnje zemlje domaćini su Indija i Italija pa će na posebnim štandovima biti predstavljena dostignuća ovih zemalja. Festival će svečano otvoriti ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čauhan, koja će imati priliku da prvi put dože u Niš.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login