Heroji: I pored teške povrede pre dve godine Nataša Kovačević se vraća na teren

HEROJI, KOŠARKA  
Heroji: I pored teške povrede pre dve godine Nataša Kovačević se vraća na teren

SJAJNE VESTI DONOSI NATAŠA KOVAČEVIĆ

Datum 07.09.2013. godine naša košarkašica Nataša Kovačević pamtiće dok je živa. Taj dan je počeo kao i svaki drugi, radno. Sa svojom ekipom mađarskog Ðera putovala je u Šopron na pripremnu utakmicu. U jednom trenutku, izbegavajući sudar sa automobilom koji je ušao iz suprotnog smera u njihovu traku, došlo je do prevrtanja autobusa u kojem su bile igračice. Bila je to teška saobraćajna nezgoda u kojoj je menadžer tima Peter Tapodi preminuo na licu mesta, a trener Fuzi Akos pored pružene ljekarske pomoći preminuo je u bolnici. Tada je srpska reprezentativka teže povređena pa su joj amputirali deo leve noge. Tih momenata njena uspešna košarkaška karijera bila je završena i sve mislili su išle samo na to da se Nataša oporavi i krene život ispočetka. Na mestu nesreće se već pomirila sa činjenicom da joj život više neće biti isti.

Nataša se polako oporavljala i stalno je razmišljala o svojoj velikoj ljubavi – košarci. Da li će više ikada moći da istrči na parket? Podržavali su je prijatelji i drugarice pa je tako bilo lakše boriti se sa sudbinom. A život je pred njom, istina ne onakav kakav je priželjkivala. Čvrsto je odlučila da se vrati na teren i sa protezom ponovo zaigra, da sebi i ostalima dokaže da nije klonula duhom.

Nataša Kovaćević, rođena je 1994.godine, nastupala je u dresovima Crvene zvezde, Partizana, Voždovca i Đera. Igrala je za sve mlađe reprezentativne selekcije, a 2012. godine osvojila je bronzanu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope.
Veliku pomoć je došla od njenog kluba Crvene zvezde, gde je i 2008. godine započela karijeru, koji je nisu ostavili da sama prebrodi svoju nesreću. Nabavljena je specijalna proteza koja joj je pomogla da prohoda a kasnije da i trenira svoj omiljeni sport košarku.

I naša Nataša se vratila na teren posle godinu i po dana i odigrala 11 minuta u Francuskoj na revijalnom meču. Humanitarna utakmica „Šampionke srca“, ustanovljena je prošle godine i igra se u čast 8. marta Dana žena. Uoči finalne utakmice Evrobasketa, u Budimpešti, odigran je revijalni meč u čast naše košarkašice koji je organizovala FIBA, i dobila aplauze oko hiljadu posetilaca hale u glavnom gradu.

Danas Nataša trenira sa ekipom Crvene Zvezde, a nedavno je pokrenut postupak oko registracije za nastupe u Prvoj ligi Srbije. Presrećna je što se vratila na teren i nada se da će ponovo igrati važne klupske mečeve i pružati svoj maksimum na utakmici.

KKŽ Crvena zvezda je obavestila javnost da su o povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom, već konsultovani i predstavnici KSS i FIBA, i da u ovom po mnogo čemu jedinstvenom slučaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket.

NATAŠA, ŽELIMO TI SAVO DOBRO I SVU SREĆU, PA DA NASTAVIŠ TAMO GDE SI STALA!

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Heroji: I pored teške povrede pre dve godine Nataša Kovačević se vraća na teren"

  1. Pingback: Nataša Kovačević najverovatnije igra sutra protiv niškog „Studenta“ | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Nataša Kovačević ponovo na parketu! | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login