Novak eliminisao Berdiha sa 2:0 i boriće se za finale mastersa u Parizu

TENIS  
Novak eliminisao Berdiha sa 2:0 i boriće se za finale mastersa u Parizu

SJAJNE VESTI IZ PARIZA

Četvrtfinalni meč između dvojice tenisera, Novaka Đokovića i Tomaša Berdiha je rešio dilemu ko će u polufinale Mastersa u Parizu, a to je svetski broj 1 – Novak Đoković. Pobedom nad Berdihom od 2:0, po setovima 7:6 i 7:6, Nole je obezbedio borbu za finale ovog turnira, a tamo će se sastati sa boljim iz meča Stan Vavrinka i Rafael Nadal.

TOK MEČA

Teniseri koji se jako dobro poznaju sastali su se do sada već 21 put. Novak je u velikoj prednosti jer je čak 19 puta slavio, a nadamo se da će večeras biti 20 jubilarni trijumfu protiv Berdiha.

#Prvi set#
Prvi gem pripada Berdihu pre svega zahvaljujući Novakovim lošim „skraćivanjima loptice“. Sigurna igra našeg tenisera za brzo izjednačenje, a potom dva gema gde su igrači sigurni na servisu. Konačno i nešto duži gem uz dosta grešaka Čeha, ali ga ipak rešava u svoju korist. Potom sledi gem sa „nulom“ i Novak poravnava na 3:3. Na terenu su dva igrača koja su sigurna na servisima tako da i nema prevelike borbe, a ni nadmudrivanja. Rutinski odrađuju svoje servis gemove, uz podatak da za 10 odigranih gemova samo jednom je Novak, i to u trećem gemu, imao brejk priliku za 5:5. Po ovakoj igri verovatno će pobednik biti odlučen u taj-brejku. Dobio je Berdih 11 gem i Novak će servirati za ostanak u setu. Čeh dolazi do prve brejk i set prilike, ali Đoković spašava i sa „as“ udarcem odvodi meč u taj-brejk.
Dobar početak i Novak dolazi do prednosti od dva mini brejka za 4:1, pa nakon toga dobrim potezima dolazi do 4 set lopte. Prvu meč loptu na servis Berdiha ne koristi, ali drugu na svoj servis koristi i za 62 minuta rezultat je 7:6 i 1.0 u setovima.

#Drugi set#
Ovaj set kreće kao i prvi, gem za gem – 1:1, samo sa razlikom što smo videli proklizavanje Đokovića srećom bez ozlede. Na terennu ništa novo, rezultat 2:2. Tek u petom gemu gledamo nešto zanimljivija dešavanja, imao je Novak 40:15 i tada pravi prvu duplu grešku na meču – 40:30. Sledeća loptica ide u aut i izjednačenje, ponovo prilika za gem, ali opet loše skraćivanje loptice i konačno koristi treću priliku za 3:2. Čeh uzvraća svojim servis gemom, kao i Đoković pa je rezultat 4:3. Da li može Novak do brejka to ćemo uskoro videti, a sada je prava prilika za to. Ne popušta Čeh u svojoj igri, ne dozvoljava ni brejk priliku već as servisom izjednačuje na 4:4. Kao i svi tako i ovaj gem se završava rutinski 5:4 i Berdih mora da sačuva svoj gem da bi ostao u meču. Na prošlom meču Đokovića gledali smo 9 brejkova u jednom setu , a večeras nismo blizu ni jednog. Deseti gem donosi malo zanimljiviju borbu, koju Čeh uspešno rešava 5:5, a Đoković na svoj servis gem obezbedio taj-brejk 6:5. Servira Berdih za ostanak u meču i siguran je u sebe, a Novak ponovo ponovo „proklizava“ bez posledica nadamo se.
Na početku drugog taj-brejka Čeh osvaja mini brejk, ali Novak uzvraća sa dva mini brejka. Evo konačno brejkova pa neka su i mini – 2:1. Vraća Čeh jedan brejk i na pauzu se odlazi na 3:3. Počelo je sa novim brejkom Novaka i na njegove servise još jedan brejk za Berdiha 5:4. Odservirao je sigurno svoja dva servisa Čeh i ima set lopticu, koju ne koristi – 6:6. Opet Berdih ima na svoj servis set loptu, a da li ćemo gledati treći set saznaćemo vrlo brzo. Sada kreću uzbuđenja Čeh ne koristi svoju šansu pa je na redu Novak. Ima meč loptu, ali mnogo rizikuje i ne uspeva – 8:8. Još jedna meč lopta za našeg tenisera imao je dobru loptu za pobedu ali ga je sprečila pogrešna odluka sudije. Ponovo servira Čeh i na ponovljeni servis šalje lopticu u mrežu. To je to 7:6 7:6 i konačnih 2:0, na redu je polufinale u kome se nadamo boljoj igri Novaka i svakako pobedi.

Pogledajte detalje sa meča:

NAPRED NOLE!
SREĆNO U BORBI ZA FINALE!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login