Novak Đoković pobedio Vavrinku i zakazao finale protiv Mareja na masters turniru u Parizu

TENIS  
Novak Đoković pobedio Vavrinku i zakazao finale protiv Mareja na masters turniru u Parizu

SJAJNE VESTI IZ PARIZA

Novak Đoković je u finalu masterts turnira u Parizu 2015. godine. Sten (Stanislav) Vavrinka bio je jedinan od dostojnijih protivnik na ovom turniru, koji je uspeo da oduzme jedan set Noletu i tako mu prekinuo nisz od 29 osvojenih uzastopnih setova. Novak je savladao švajcarca rezultatom 2:1, a po setovima 6:3, 3:6 i 6:0.

TOK MEČA
Krenuo je polufinalni meč u kome se odlučuje ko će biti protivnik Mareju u sutrašnjem finalnom meču Masters turnira u Parizu.

#Prvi set#
Kreće Novak sigurno i sa „nulom“ osvaja gem. Gledamo tvrd tenis uz nadmudrivanja. Đoković dolazi do brejk lopte koju šalje u aut, prilično olako je propustio šansu što Švajcarac kažnjava za 1:1. U sledećem gemu bilo je 40:15, pa 40:40 i Novak dolazi do prednosti, te sa lepim skraćivanjem loptice osvaja gem. Četvrti gem ponovo prilika za brejk: ovaj put dve šanse, prva ne prolazi ali drugu koristi, Vavrinka lopticu šalje u veliki aut za 3:1. Sledi potvrda brejka „as“ udarcem. Potom slede dva gema, svakom svoje 5:2. Švajcarac će servirati za ostanak u setu. Počinje svojom prvom duplom greškom na meču, a onda sa tri „as“ poena smanjuje na 5:3. Koristi Đoković svoju šansu, dolazi do set lopte koju odmah koristi i posle 40 minuta 6:3 i 1:0.
U prvom setu se nismo nagledali lepog tenisa. Da li je došlo do umora zbog teških mečeva koje su odigrali prethodnih dana, posebno Vavrinka u meču sa Nadalom, saznaćemo ubrzo.

#Drugi set#
Zahvaljujući greškama Švajcarca, Nole dolazi do dve brejk lopte i Vavrinka mu prvu šalje u mrežu i brejk 1:0. Došlo je do pada igre kod Vavrinke, a Nole to koristi i sa dva „as“ servisa overava brejk 2:0. Potpuno isto uzvraća Vavrinka i osvaja prvi gem u drugom setu. Konačno, u četvrtom gemu gledamo lepe poteze i nadmudrivanja protivnika. Vavrinka ima brejk šansu, greši i šalje loptu u aut, dolazi i do treće brejk šanse koju Novak spašava zakucavanjem loptice. Namirisao je Švajcarac šansu za brejk i petu brejk šansu koristi. Gem je trajao najduže do sada, preko 13. minuta. Švajcarac igra sve bolje i uverljivije. Opravdano pokazuje da je u vrhu svetskog tenisa, osvaja peti gem – 2:3. Sve ukazuje da je Novak umorniji, vidi se pad u njegovoj igri i Vavrinka uzima četvrti gem za redom. Imao je Novak dve brejk prilike u sedmom gemu koje nije iskoristio, pa ni treću priliku a onda sledi kazna za 2:5. Na kratko je Novak uspio da prekine niz od pet gemova za redom i smanjuje na 3:5, ali Švajcarac sada servira za set. Vrlo brzo Vavrinka dolazi do tri set lopte, realizuje ih za 3:6 i izjednačenje u setovima 1:1. Oduzimanjem seta Novaku Vavrinka je uspeo da prekine njegov rekordni niz od 29 osvojenih uzastopnih setova.

#Treći set#
Idemo u treći set koji će konačno rešiti pitanje pobednika. Ponavlja se situacija kao u drugom setu. Odmah na startu Đoković uzima brejk i vodi sa 2:0. Servira za overu brejka ovog puta uspešno, veliko olakšanje potvrda brejka 3:0. Definitivno je Novak izašao iz krize još jedan brejk za 4:0. Švajcarac se ne može snaći, Đoković u sledećem gemu povećava na 5:0 i samo ga još jedan gem deli od finalnog meča. Sigurnom igrom dolazi do tri meč lopte 6:0 i do pobede od 2:1.

Ovo je Đokoviću 21 meč koji dobija za redom.
Finale sa Marejom na programu je danas od 15 časova.

BRAVO NOLE!
SREĆNO PROTIV MAREJA!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login